I-Shift sebességváltó

I-Shift. Felejtse el a sebességváltót. Csak vezessen!


I-Shift fokozatválasztó

Tehermentesíti Önt. És hagyja bal lábát pihenni.

Az I-Shifttel valódi élmény a vezetés. A kuplungpedál nélkül biztonságosan hátradőlhet, és a másik kettőre koncentrálhat. Az I-Shift beépített intelligenciáját felhasználva mindig gyorsan és automatikusan kiválasztja a megfelelő fokozatot. A szoftver pedig olyan kapcsolási készségeket biztosít, amelyekre még a legjobb sofőrök sem képesek. Ha mégis nagyobb befolyást szeretne, megteheti. A fokozatválasztón elhelyezett gombokkal közbeléphet, és kézzel is kapcsolhatja a fokozatokat.

I-Shift dash-mounted gear control

Egy váratlan opció. I-Shift fokozatválasztó kar nélkül.

A Volvo FH lehetőséget kínál arra, hogy megszabaduljon a fokozatválasztó kartól, és négy, a műszerfalon elhelyezett kapcsolóval váltsa fel azt.

Az így felszabaduló értékes hely megkönnyíti a mozgást a fülkében.

Takarítson meg üzemanyagot az I-Shifttel

Hagyja, hogy az I-Shift üzemanyagot takarítson meg Önnek! Azonnal befolyik a pénz.

Az I-Shiftet üzemanyag-megtakarításra tervezték. Először is csekélyek a belső veszteségek – valójában kisebbek, mint a manuális sebességváltóknál. De igazából az elektronika jelenti a különbséget. Economy üzemmódban haladva minden fokozatváltás pontosan időzítve történik, hogy a motor a leghatékonyabb fordulatszám-tartományban üzemelhessen

És akkor ott van még az I-Roll. Ez egy egyedülálló termékjellemző, amely lejtőn haladva automatikusan lekapcsolja a motort, hogy a teherautó lendületét használja üzemanyag helyett. És az eredmény? Akár 2%-kal alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás.

I-See az I-Shifthez

I-See. Nincs többé ismeretlen út.

Az I-See szó szerint egy lépéssel tovább viszi az I-Shift intelligenciáját. Ez egy forradalmi szoftverjellemző, amely a beépített GPS előnyeit kihasználva memorizálja a megtett utat, és eltárolja az adatokat egy központi adatbázisban, így más teherautók is felhasználhatják azokat. Ezen információk felhasználásával az I-Shift nem csupán az éppen leginkább megfelelő fokozatot választhatja ki, hanem az elkövetkező domborzati viszonyokra is felkészül. Mintha egy tapasztalt navigátora lenne, aki fejből ismeri az út minden centiméterét. Az I-See akár további 5% üzemanyagot is megtakaríthat (végig bekapcsolt I-Cruise esetén). 

Bővebb információk az I-See-ről.

 

I-Shift rendkívüli igénybevételt jelentő alkalmazásokhoz

A megerősített I-Shift. Igazán nehéz feladatokhoz.

Ha igazán nehéz körülmények között dolgozik, akkor értékelni fogja a megerősített I-Shift váltót. Kifejezetten olyan feladatokhoz tervezték, amelyek során gyakran szükséges tíz százalékot meghaladó emelkedőkkel vagy lejtőkkel megküzdeni, illetve amelyeket rendkívül nehéz terepviszonyok jellemeznek. Vagyis minden eddiginél kevesebb ok szól amellett, hogy megelégedjen egy manuális sebességváltóval. A rendkívüli igénybevételt jelentő alkalmazásokhoz tervezett váltó a Volvo FH16 alapfelszereltségének része.

Így működik az I-Shift

Így működik.

Talán furcsának tűnhet. Az I-Shift, a modern sebességváltók jelképének felszíne alatt egy régimódi, szinkronizálatlan manuális sebességváltó rejlik. (A kompakt felépítés és a csekély belső veszteségek miatt.) De természetesen ennél sokkal több az I-Shift. A titok az intelligens elektronikus vezérlőegységben rejlik. Ez felel a tengelykapcsolót és a fokozatváltásokat kezelő pneumatikus rendszer vezérléséért. A jármű sebességéről, gyorsulásáról, tömegéről, az út meredekségéről, a szükséges nyomatékról és számos egyébről folyamatosan érkező információk begyűjtésével a vezérlőegység minden egyes fokozatváltást kiemelkedő pontossággal hajt végre. Közvetlenül a motorral is kommunikál, amely a gyors és kényelmes váltás érdekében szabályozza a fordulatszámot, illetve a motorfék teljesítményét.

Az I-Shift kínálata

 

Típus Legmagasabb fokozat Motornyomaték (Nm) Megengedett szerelvényössztömeg (tonna)
AT2412E Direkt 2400 44
AT2612E Direkt 2600 60
ATO2612E Gyorsító 2600 60
AT2812E Direkt 2800 44/52
ATO3112E Gyorsító 3150 60
ATO3512E Gyorsító 3550 60

 

Milyennek szeretné I-Shiftjét?

A szoftver lehetővé teszi, hogy az Ön üzemeltetési körülményeihez igazítsa az I-Shiftet.

I-Shift szoftver – Distribution & Construction

Distribution & Construction
A sebességváltó működését az áruterítő és építőipari feladatokhoz igazítja. Olyan funkciókat is tartalmaz, amelyek megkönnyítik a gépkocsivezető számára az elindulást, illetve a szűk helyen történő manőverezést.
I-Shift szoftver – Long Haul & Fuel Economy

Long Haul & Fuel economy
Az üzemanyag-fogyasztást minimalizáló intelligens funkciókat tartalmaz. Ezek különösen alkalmassá teszik a programcsomagot a nemzetközi fuvarozási feladatokra.

 
I-Shift szoftver – Long Haul & Fuel Economy I-See-vel

Long Haul & Fuel Economy I-See-vel
Kibővíti az I-See-vel és az I-Cruise-zal a Long Haul & Fuel Economy csomagot, a még nagyobb üzemanyag-megtakarítás érdekében. 
I-Shift szoftver – Heavy Duty Transport

Heavy Duty Transport
Optimalizálja az I-Shift sebességváltót a nagy szerelvénytömeghez (>85 tonna).
Heavy Duty Transport I-See-vel

Heavy Duty Transport I-See-vel.
Kibővíti az I-See-vel és az I-Cruise-zal a Heavy Duty Transport csomagot, a még nagyobb üzemanyag-megtakarítás érdekében. 

Tekintse meg a csomagok teljes tartalmát