Egy oázis
az autópálya sivatagában

Egy jól felszerelt és pihentető fülke több, mint kényelmes – versenyelőnyt is jelent. A legtapasztaltabb járművezetők utáni hajszában egyre értékesebbé válik a kényelmes fülke.

Ha egy járművezető pihenhet és kellemesen éjszakázhat, az a könyvelésben is meglátszik. Nagyobb hatékonyság, kevesebb sérülés, kevesebb kár a teherautókban és több időben elvégzett szállítás.

„A kipihent járművezető kevesebb hibát vét és egyszerűen kevesebb pénzbe kerül” – mondja Rikard Orell, a Volvo Trucks tervezési igazgatója. Sőt, egy jó fülke munkához és lazításhoz egyaránt kínál helyet. Ezt a célt tűzték ki az új Volvo FH tervezésekor.

Egy jobb munka-élet egyensúly

„Egy üzleti szállodához hasonlítottuk a fülkét. Tisztának, rendezettnek és hatékonynak, ugyanakkor mégis otthonosnak kell lennie” – mondja Carina Byström, a Volvo Trucks belső dizájnért felelős szakembere. A célok közé tartozott egy nyugodtabb környezet kialakítása. Ezért dominálnak a fülkében a sima, letisztult felületek és lendületes formák.

A dizájn abban is segíti a járművezetőt, hogy hosszú időt tölthessen a kormánykerék mögött, túlságosan sok megállás nélkül.
„Ezért fontosak az ülés a kormánykerék széleskörű állítási lehetőségei, és a kézközelben elhelyezhető étel és ital” – mondja Carina Byström.

Több mint otthon

Noha általában a fülkében tartózkodnak, a szabadban is kell időt tölteniük a járművezetőknek. Például rakodáskor vagy a pótkocsi akasztásakor. Az esős napokon a járművezetők elázhatnak. Ilyenkor megmentheti a napot, ha száraz ruhában indulhatnak útnak.

Szárítószekrény A szárítószekrény egy szövetzsák, alján egy ventilátorral. Használaton kívül egyszerűen összehajtható és elrakható. Ez azt jelenti, hogy alig foglal helyet a fülkében” – mondja Peter Johansson, a Volvo Trucks ergonómiai vezetője.

Egy további fejlesztés az új ágy. Kényelmesebb matracot kapott, és szélesebb lett ott, ahol az igazán szükséges: 4 centiméterrel a fejnél és 5,5 centiméternél a csípőnél. Ezzel szemben a lábrész 4 centiméterrel keskenyebb lett, hogy több hely maradjon a vezetőülés számára. „Ez a néhány centiméter nem hangzik soknak, de ezek fontos centiméterek. Sokkal nagyobbnak érződik az ágy az új Volvo FH-ban” – mondja Peter Johansson.

A megfelelő világítási mód

„A lámpák jobb elhelyezésével megpróbáltuk száműzni az árnyékokat a fülkéből. A tükröződés elkerülése érdekében számos indirekt megvilágítási módot alkalmaztunk. Jó példa erre a belépő világítás, amely anélkül világítja meg a fellépőket, hogy az Ön szemébe világítana” – mondja Peter Johansson. A tárolóhelyek is jobb megvilágítást kaptak. Az ágy feletti rekeszek lámpái a fedél kinyitásakor automatikusan felkapcsolódnak.

Sötétben vezetve élvezheti a továbbfejlesztett éjszakai világítás előnyeit – a piros LED lámpákat, amelyek világítást biztosítanak anélkül, hogy rontanák az éjszakai kilátást. „A világítás ágyból történő vezérelhetősége is javult. Az új vezérlőpanellel a fényerőt is szabályozhatja, vagy a világításkapcsolókkal kiválaszthat egy rögzített szintet” – mondja Peter Johansson.
6
Pihenés