„A dizájn tisztelgés a teherautó-sofőrök előtt”

Ahogy belépünk a szigorúan titkos tervezőstúdióba, Asok George megáll az új Volvo FH előtt. „Minden egyes alkalommal, amikor leveszik róla a takarót, meg kell állnom egy pillanatra, hogy megnézhessem. Minden új, de kétségtelen, hogy egy Volvót látunk."

Asok George az új Volvo FH külső formatervezésének vezetője, de a jellegzetes személyiség a tervezőcsapat valamennyi tagja számára fontos volt. „Íves szélvédőjéről mindig könnyen felismerhető volt a Volvo FH. És ez így is marad" - mondja Asok George. Most, a fülke méretét növelő függőleges szélvédővel a tető íve még fontosabb szerepet kapott. Ennek köszönhetően a fülke profilja továbbra is összetéveszthetetlen maradt.

Összetéveszthetetlenül Volvo

„Nem maradhat észrevétlen, ha egy Volvóval közlekedik. Célunk a legkönnyebben felismerhető teherautó megalkotása az utakra" - mondja Asok George.

Carina Byström, belsőtervező.
Carina Byström, belsőtervező.
Átsétálunk a fülke egyik oldalától a másikhoz. Asok George és Rikard Orell, a Volvo tervezési igazgatója, rámutatnak a különböző termékjellemzőkre és részletekre. A szűk hézagokra a karosszériaelemek között, a pontos illesztésekre és a tökéletes kidolgozásra. A fülke vonalait és hajlatait, amit a tervezők grafikának hívnak. A cél itt egy egybefüggő forma kialakítása volt, amely nem oszlik fel első részre és két oldalra. Ezért futnak végig a vonalak és a grafika a teljes fülkén. De még fontosabb, hogy a vonalak határozzák meg a karaktert – a teherautó „személyiségét”.

„Igen, ez létfontosságú. Ki kell fejeznie a teherautó hatékonyságát és dinamikáját. Álló helyzetben is úgy kell kinéznie, mintha mozogna" – mondja Asok George.

Az új Volvo FH mintha előre dőlve, kerekeit a földhöz szorítva készen állna a felszállásra. Ezt a hatást részben a grafika kelti – a dizájn fontos területe a kerékjárat és a sárvédő kialakítása. A sárvédőívek felső sarkai előre és lefelé futnak – dinamikus vonalat hozva létre, ami megerősíti a kerékjáratok formáját.

Nagyobb és világosabb tér

Felkapaszkodunk a fülkébe. Most elhagyjuk Asok George tervezési területét, és belépünk a belsőtervező, Carina Byström birodalmába. Tágas és világos a beltér, noha a stúdióvilágítás meg sem közelíti a napsütés szintjét. Ennek oka részben a tető-vészkijárat – amely egy tetőablak duplája –, de a fülke összességében is nagyobb ablakokat kapott.

„A Volvo egy olyan márka, amely törődik az emberekkel.
Reméljük, ezt a dizájn is tükrözi"

„A dizájn fokozza a tágasság érzetet. Ezért dolgoztunk nagy, lendületes ívekkel és letisztult felületekkel” – mondja Carina Byström.

„Vegyük a műszerfalat. Ez A-oszloptól A-oszlopig ível, kihangsúlyozva a fülke szélességét” – teszi hozzá Rikard Orell. Ahogy a külső, úgy a belső dizájnnak is ki kell fejeznie a Volvo filozófiáját és skandináv örökségét. „A formáknak és a körvonalaknak valóságosaknak kell lenniük” – mondja Rikard Orell. „Nem pedig bonyolultaknak vagy mesterségeseknek.”


Asok George, külsőtervező
Asok George, külsőtervező

Részletek, amelyek megkülönböztetnek

Sok munkát fordítottak a felületekre és az anyagokra. Az anyagoknak komoly elvárásoknak kell megfelelniük – a kopás és az elhasználódás fontos kérdés, és mindennek tartósnak kell lennie.
 
„Fontos a minőség, ügyfeleink kényesek erre. És ez így is van jól” – mondja Rikard Orell.
 
Egy másik részlet, amely meghatározza a Volvo FH jellegzetes profilját, a visszapillantó tükrök kialakítása.

„Szerettük volna vékonyabbá tenni a tükröket, hogy kevésbé korlátozzák a kilátást. Most a teljes tükör elfordul ahelyett, hogy csak a tükörlap mozogna egy nagy házban” – mondja Asok George.
 
A vékonyabb tükrök a légellenállást is csökkentik. Annak ellenére, hogy magasabb elődjénél – az aerodinamika éllovasánál –, az új Volvo FH éppen olyan áramvonalas.
 

„A sarkok nagyobb mértékű lekerekítésével sikerült kis mértékben kedvezőbb légellenállású fülkét készítenünk” – mondja Asok George. A karosszériaelemek szűk illesztési hézagai is szerepet játszanak ebben. A fülke alsó és felső részének csatlakozása például teljesen zárt. Ez takarja a motort, a felfüggesztést és más, az illesztésen át egyébként látható részleteket. „A teherautó körben, mindenhol zártabbá vált. Ennek eredményeként a szél nem a fülkén keresztül, hanem körülötte áramlik. Ez csodát tesz az aerodinamikai jellemzőkkel, és tovább csökkenti az üzemanyag-fogyasztást” – mondja Asok George.
A külső színek is segítenek maradandó első benyomást kelteni.
A külső színek is segítenek maradandó első benyomást kelteni.
 

Csodálatos, de nem megfélemlítő

A dizájn önbizalmat sugall, anélkül, hogy agresszív lenne. A cél természetesen mind az üzemeltető, mind a járművezető elcsábítása. „Az elmúlt években drámaian nőtt a tapasztalt járművezetők értéke. Egy teherautó vezetése igazi művészet. A dizájn számomra tisztelgés a világ valamennyi teherautó-sofőrje előtt” – mondja Rikard Orell. Nem csupán a járművezetők elégedettségét kell azonban biztosítanunk.

„A szállítási üzemeltetők, illetve a lakosság egyaránt ügyfeleink – mindenki, aki kapcsolatba kerül a teherautóval annak használata során. Nagyszerű, ha az emberek csodálatosnak tartják a teherautóinkat, de az nem, ha megijednek tőlük” – mondja Rikard Orell.
 
„A Volvo egy olyan márka, amely törődik az emberekkel. Reméljük, hogy ez a dizájnon is látszik” – mondja Asok George, aki még egy utolsó pillantást vet a teherautóra, mielőtt újra rákerülne a szürke takaró. .

1
Dizájn