I-See
Takarítson meg üzemanyagot a hegyeken
az I-See segítségével

Ha az új Volvo FH-val egy emelkedőhöz közeledik, az I-See lekéri a meredekségre vonatkozó információkat, hogy maximális hatékonysággal határozza meg a sebességet és a fokozatváltásokat. Ez a technológia jelentős áttörés – amellyel 5 százalék üzemanyag is megtakarítható.

„Ha a teherautó nem járt még az adott úton, egyszerűen letölti az adatokat az I-See felhőből” – magyarázza Anders Eriksson. „Ha pedig ott is hiányosak az információk, a teherautó menet közben megjegyzi a meredekséget, és feltölti azt – így legközelebb már az adatbázisban lesz. Így hamarosan minden üzemanyag-megtakarítási adathoz hozzáférhet, amelyre csak szüksége lehet.”

Takarítson meg akár 5% üzemanyagot az I-See-vel

Használja ki minden hegy előnyeit

Az I-See kiszámítja, hogy miként hozhatja ki a legtöbbet a mozgási energiából hegyvidéken, és ezt továbbítja az I-Shift intelligens sebességváltó felé. Mindent egybevetve hat különböző műveletet végez az üzemanyag-fogyasztás csökkentéséért. Például időben gyorsít, hogy minél jobban kihasználja a lendületét – elkerülve a motor szükségtelen használatát.

„Ezt a képzett járművezetők is megteszik. De ha nyolc órán keresztül vezet egy teherautót, már nem valószínű, hogy ugyanilyen módon teszi meg. Mivel az I-See gondoskodik a dombokról, Ön a vezetés más területeire összpontosíthat” – mondja Anders Eriksson.

A sebességtartó automatika leghatékonyabb beállításával együtt az üzemanyag-fogyasztás akár öt százalékkal is csökkenthető az I-See használatával megtett szakaszokon. Ennek mértéke attól függ, milyen gyakran használja az I-See-t. Mivel pedig a rendszer öntanuló, nincs szükség térképekre vagy frissítésekre. Ami szintén anyagi megtakarítást jelent.


I-See 

Folytassa a megtakarítást a Fuel Advice segítségével

A megtakarítások maximalizálása érdekében a Volvo járművezető-továbbképzési programja minden szinten javítja a járművezetők üzemanyag-megtakarítási technikáját. De a megtakarítások tartós fenntartásában semmi nem vetekedhet a folyamatos nyomon követéssel, és egy személyi tanácsadó támogatásával.

Jarkko Aine, a szállítási megoldások igazgatója körvonalazza az új Fuel Advice szolgáltatást: „A hosszú távú megtakarítás kulcsa a rendszeres nyomon követésben rejlik. A Fuel Advice a teherautótól érkező adatok révén lehetővé teszi az olyan vezetési technikák értékelését, mint a sebesség megválasztása és a fokozatok kihasználása. Előfizetéses formában addig vehető igénybe, ameddig csak szüksége van rá. Az egyes elemzések után a járművezető jelentést kap arról, hogy milyen lépéseket kell tennie. Kérdés esetén pedig kapcsolatba léphet a jelentést elkészítő üzemanyag-tanácsadóval.”

A Fogyasztás bajnoka

Az új szolgáltatás Üzemanyag-tanácsadást, Üzemanyag-gazdálkodási eszköztárat és Üzemanyag-gazdálkodási támogatást tartalmaz. Az alapötlet, hogy biztosítsuk az üzemeltető számára az üzemanyag-megtakarítás tartós fenntartásához szükséges forrásokat és folytonosságot. „A legjobb eredmény akkor érhető el, ha az üzemeltetők kijelölik saját Fogyasztási bajnokukat – valakit, aki átolvassa a kimutatásokat, és visszajelzéseket ad a járművezetők felé” – mondja Jarrko Aine. „Ez hónapról hónapra maximalizálja a megtakarításokat.”

„Az egyes elemzések után a járművezető jelentést kap arról, hogy milyen lépéseket kell tennie. A kimutatásokat készítő üzemanyag-tanácsadó pedig felkereshető, ha kérdések merülnének fel.” A Fuel Advice segít akár 5 százalék üzemanyagot megtakarítani, és felhasználható a havi üzemanyagköltségek folyamatos csökkentéséhez.


3
Üzemanyag