„Mintha egy személyautót vezetne”

Két világújdonság magasabb szintre emeli a kezelhetőséget. A független első felfüggesztés és a fogasléces kormánymű révén a Volvo FH olyan képességekhez jutott, ami korábban csak a személyautókat jellemezte.

Egy teherautót nehéz lehet a sávban tartani szűk, egyenetlen utakon. „Egy személyautót azonban gyakran könnyebb irányítani ugyanazon az úton. A járművezető sokkal alacsonyabban ül, és nagyobb biztonsági tartalékokkal rendelkezik” – mondja Niklas Fröjd, a Volvo járműdinamikai specialistája. A személyautónak más előnye is van – a független felfüggesztés. Az autó valamennyi kereke saját tengellyel rendelkezik, így egymástól függetlenül foroghatnak.
 
„A teherautókon egy pár kerék osztozik egyazon tengelyen. Tehát az egyik kerék nagyobb mértékben befolyásolja a másik mozgását” – magyarázza Niklas Fröjd. Az új Volvo FH kissé kiegyenlíti a dolgokat. Válassza a Volvo új független első felfüggesztését (IFS) és olyan kezelhetőségi tulajdonságokhoz jut, amelyek messze felülmúlják bármelyik más nehéz haszonjárművét.
 
„A személyautós vezetési érzés alapfelszerelés valamennyi új Volvo FH teherautónál. De az IFS még egy lépést tesz előre. A teherautó kevésbé dől a kanyarokban, és úgy halad át az egyenes szakaszokon, mint a nyíl, még ha hepehupás is az út” – mondja Niklas Fröjd.

„IFS-szel a teherautó még kevésbé dől meg a kanyarokban”

Még pontosabb kezelhetőség

Az IFS az előfeltétele egy másik világújdonságnak a nehéz teherautók kategóriájában – a fogasléces kormányműnek. Ez a személyautó-iparban domináns technológia javítja a kormányozhatóságot és az útfelülettel fennálló kapcsolat érzését. A kormánykerék elfordításakor egy fogasléces kormányművel szerelt jármű esetében a kerekek azonnal reagálnak. „Soha nem volt csekélyebb a különbség egy teherautó és egy személyautó vezetése között” – mondja Stefan Axelsson, aki az új kezelhetőségi jellemzőket kifejlesztő csapat vezetője a Volvónál. A kezelhetőséggel kapcsolatban gyakran megfeledkezünk arról, hogy az miként befolyásolja a járművezető hatékonyságát és végeredményben a vállalat életképességét. „A jó kezelhetőségi jellemzők kevésbé megerőltetővé teszik a vezetést. Ez segít a járművezetőnek ébersége megőrzésében és a biztonságos vezetésben” – mondja Stefan Axelsson. „Emellett egy friss járművezető jobban képviseli a vállalatot, amikor megérkezik az ügyfélhez az áruval.
IFS-szel a teherautó még kevésbé dől meg a kanyarokban

Valamennyi új Volvo FH-nak javult a stabilitása és a kezelhetőségi pontossága

Jobb oldaldőlési stabilitású fülke, és gondosan kiegyensúlyozott lengéscsillapítás a fülke és az alváz számára egyaránt. Ezek a fő tényezők állnak a dőlési stabilitás 50 százalékos javulása mögött, amely valamennyi új FH fülkében megtapasztalható.
 
„Jó példa erre a fülke hátuljánál található felfüggesztő rugók. Ezeket 25 centiméterrel távolabb kerültek egymástól, ami jelentősen javítja a fülke dőlési stabilitását” – mondja Stefan Axelsson. A fülke jobb stabilitása az első és a hátsó felfüggesztés új kialakításával és geometriájával együtt jobb iránytartási stabilitást is biztosít az új teherautó számára.
 
Mindez a fokozott pontosság és irányíthatóság érzését nyújtja a járművezető számára, biztonságosabbá és kevésbé fárasztóvá téve a vezetést. „Mindenki nagyon büszke az eredményre, aki részt vett az új úttartási jellemzők fejlesztésében” – mondja Niklas Fröjd és Stefan Axelsson.
2
Kezelhetőség