Tegye még hatékonyabbá a járművezetőt, adjon neki egy távirányítót

Emlékszik milyen volt, amikor fel kellett állnia és oda kellett mennie a TV-hez, hogy csatornát váltson? Régimódian hangzik, de valójában ugyanez a helyzet egy járművezető számára rakodáskor. Mostanáig. Vezetéknélküli távirányítóval sok szükségtelen ki- és bemászás elkerülhető.

Nyomjon meg egy gombot, és a jármű a rakodórámpa magasságához igazítja magát. Az emelőhátfal lenyílik és a rakodás megkezdődik – a kijelző megerősíti, hogy a terhelés egyenletesen oszlik el, a megengedett tengelyterhelések meghaladása nélkül. Ha kész a rakodás, zárja be a hátfalat, ugorjon be és menjen.

„Közelebb tolathat az alacsony objektumokhoz”

Hagyja, hogy ujjai végezzék a rakodást

A távirányító időt takarít meg, függetlenül attól, hogy a járművezető vagy valaki más végzi a rakodást. Mivel a kijelző egész sor, a terhelésjelző érkező adatot jelenít meg, könnyen elkerülhető a túlterhelés vagy az egyenlőtlen rakodás anélkül, hogy folyton be és ki kellene szállnia a terhelésjelző ellenőrzéséhez.

„Néhány éve lehetővé tettük járművezetőknek, hogy teszteljék az első távirányítót. A prototípusra rendkívül pozitív reakciók érkeztek, ezért folytattuk a sorozatgyártású változat kifejlesztését” – mondta Markus Olsson, a Volvo távirányítóval dolgozó alkatrész-specialistája. A távirányító segítségével lehetséges a felfüggesztés emelése és süllyesztése, a teherautó megdöntése az egyik oldalra, az emelőhátfal működtetése, a rakodóvilágítás kezelése, a motor elindítása, leállítása és felpörgetése – valamint a jármű lezárása.

„Képzelje csak el, hogy a teherautó felfüggesztéseinek oldalankénti emelésével és süllyesztésével a pótkocsi megdönthető az egyik irányba – így akkor is közel lehet állni a rakodórámpához, ha az nem vízszintes” – magyarázza Markus Olsson. „Ez az első vagy a hátsó felfüggesztés emelési és süllyesztési lehetőségével együtt rendkívül sokoldalúvá teszi a pótkocsit.”


Hagyja, hogy ujjai végezzék a rakodást

Szabadság és hatékonyság

A távirányító három különböző üzemmóddal rendelkezik: rakodás, felszerelés és cserefelépítmény. Az egyes üzemmódokban elérhető funkciókat nagyban a járművezető határozza meg.

Rakodáshoz is található fix beállítás. A járművezető négy különböző magasságot tárolhat el, így a teherautó egy gombnyomásra automatikusan az előre megadott magasságba áll: ez időmegtakarítás azon járművezetőknek, akik gyakran térnek vissza ugyanahhoz vagy hasonló rakodórámpákhoz.

A cserefelépítmények közötti váltás is egyszerűbbé vált. A két fix pozícióból három lett, amelyek mindegyike eltárolható. Ez azt jelenti, hogy a járművezető eltárolhatja a három szabványos magasságot a cserefelépítményekhez, és egy gomb megnyomásával beállíthatja a jármű magasságát ahelyett, hogy minden alkalommal kézzel kellene meghatároznia a magasságot.

„Sokkal egyszerűbbé teszi a munkát, ha a járművezető a teherautó mellett állva, oldalról látja a folyamatot. Meggyőződésem, hogy ez a kis szerkezet számtalan módon fog segítséget nyújtani” – mondja Markus Olsson.


Jobb, gyorsabb és zökkenőmentesebb

A rakodást érintő további fejlesztés a hátsó felfüggesztés megnövelt munkahossza. Ez segít a pótkocsik cseréjénél, lehetővé téve a járművezetőnek, hogy a pótkocsi alá tolatáshoz szükséges mértékig süllyessze a járművet. A felfüggesztés emellett fordított rögzítésű keresztstabilizátorral rendelkezik, így közelebb tolathat az alacsony tárgyakhoz, például rakodódokkokhoz vagy aszfaltozógépekhez.

Ez szervizben töltött időt és költségeket megtakarítva lehetővé teszi a járművezető vagy az üzemeltető számára a terhelésjelző kalibrálását bárhol, ahol rendelkezésre áll mérleg. A kalibráció a fülkéből végezhető el a terhelésjelzővel – amely akár 20 különböző pótkocsihoz is képes adatokat menteni.

Új Volvo FH: Rakodás

9
Rakodás