A világ legbiztonságosabb Volvója
A világ legbiztonságosabb Volvója

A valaha gyártott legerősebb Volvo fülke alapfelszereltségként a tetőn kialakított vészkijárattal készül. A világ legkeményebb töréstesztjei szerint pedig a járművezetők jó eséllyel túlélhetik azt is, ha a jármű 80 km/h-val egy álló akadálynak ütközik.

Az új Volvo FH sorozatot több mint 1000 alkalommal vetették alá töréstesztnek számítógépes szimulációkban, és 20 alkalommal a valóságban. Ez messze meghaladja az átlagos tesztelést. Azon tény ellenére, hogy már nem szükségszerű, a Volvo továbbra is a svéd előírásoknak megfelelően teszteli a járműveit – amelyet világszerte „A svéd törésteszt” és „A világ legkeményebb töréstesztje” néven ismernek.

A szimuláció és a tesztelés lehetővé tette egy olyan fülkeszerkezet kialakítását, amely maximális védelmet nyújt a járművezetőnek. A kabin nagyobb és erősebb lett.


Valós biztonság

Töréstesztek bizonyítják az új fülkeszerkezet előnyeit. A tesztbábuk még a legkeményebb tesztet, az 50 km/h-s sebességgel teherautó formájú rögzített pillérnek ütközést is túlélték. A való életben ez egy álló teherautóba történő, 80 km/h-s ütközésnek felel meg, és azt valószínűsíti, hogy a járművezető is túlélné a balesetet.

„Soha nem merült fel annak a lehetősége, hogy vészkijárat nélküli fülkét építsünk”

„Az új Volvo FH-nál lehetőségünk volt rá, hogy az alapoktól új fülkeszerkezetet tervezzünk, korlátozások nélkül. Teljes mértékben kihasználtuk ezt a lehetőséget arra, hogy megépítsük eddigi legbiztonságosabb teherautónkat” – mondja Matti Koponen, a Volvo Cab Engineering munkatársa. A Volvo egyedülálló módon úgy végzi a teszteket, hogy valamennyi belső felszerelés a helyén van, és a tárolóhelyeket is feltöltik.

„Ki kell zárni a lehetőségét, hogy ütközés esetén valami a fülkében okozzon sérülést. Még a kávéfőzőnek is a helyén kell maradnia” – mondja Ulf Torgilsman, a Volvo Cab Engineering ütközési specialistája.

A világ első vészkijárat tetőablaka alapfelszerelésként

A teherautó-balesetek fele a jármű felborulásával végződik. Az ajtón keresztüli menekülés rendkívül nehéz lehet, ha a jármű az oldalán fekszik. A szélvédő kirúgására pedig már nincs lehetőség, mivel azt ragasztással illesztik a helyére. A megoldás egy vészkijárat a tetőn.

„Ha a szélvédő a helyére van ragasztva, lennie kell más menekülési útnak a járművezető számára. Ez alapvető elvárás volt” – mondja Ulf Torgilsman, baleseti szakértő.


Nappal üvegtető, vészhelyzetben pedig vészkijárat.
A világ első vészkijárat tetőablaka alapfelszerelésként

Egy hatalmas napfénytető

Ezért valamennyi Volvo FH immár üvegtetővel készül, amely egyben vészkijáratként is funkcionál. Mérete 50x70 centiméter, ami még az átlagosnál nagyobb termetű járművezetők számára is lehetővé teszi az egyszerű kimászást.

Az üvegtető mindemellett a gyúlékony árut, például benzint vagy egyéb anyagokat szállító teherautók vészkijáratra vonatkozó követelményeinek is megfelel. További kényelmi tényező a bőséges fény, amely az üvegtetőn keresztül a fülkébe jut. Ez javítja a járművezető közérzetét és csökkenti az elektromos világítás szükségességét.

„A kellemes vezetési környezet biztonsági szempontból is fontos. Megkönnyíti a járművezetőnek, hogy megőrizze éberségét. Mondhatjuk tehát, hogy a vészkijárat valójában segít csökkenteni annak az esélyét, hogy vészhelyzetben szükség legyen rá” – mondja Matti Koponen, a Volvo Cab Engineering munkatársa. Ez jól illik a Volvo azon céljához, hogy biztonságos teherautókat építsen.

7
Biztonság