Nem érti? Nyomja meg ezt a gombot.

Most azonnali segítséget kaphat a saját nyelvén – egész Európában. Alapfelszerelés az új Volvo FH-nál ez az intelligens új technológia, amely fokozza a járművezető biztonságát és csökkenti az állásidőt az üzemeltető számára. Ha bármi komolyan rosszra fordul, csak nyomja meg a gombot: a segítség soha nincs távol.

Meghibásodás, gumidefekt vagy szélvédőtörés bármelyik teherautóval előfordulhat. Ám ha ez egy Volvóval történik, Ön nincs egyedül. A segítség pedig most még gyorsabb.

„Nincs értelme tagadni – a meghibásodások nem küszöbölhetők ki teljesen. De azt megtehetjük, hogy a lehető legkönnyebbé tesszük a segítséghez jutást, ha bekövetkeznek. Erről szól a Volvo Action Service On Call. Nyomja meg a VAS gombot, és már úton is van a segítség” – mondja Christian Gustavsson, a Volvo Trucks szolgáltatás vezetője.

„A Call Center azonnal megkapja az Ön pontos elhelyezkedését”

Az Ön nyelvén érkezik a segítség

Amikor a járművezető megnyomja a gombot, automatikusan befut a hívás a Volvo Action Service telefonközpontjába, ahol a járművezető nyelvét beszélő operátor jelentkezik. Az operátor azonnali információkat kap arról, hogy melyik teherautóról érkezett és hívás, és az éppen hol található.

A járművezető így arra koncentrálhat, hogy elmagyarázza a történteket. Ez a magyarázat a teherautótól érkező hibakódokkal együtt segít a szerviznek a probléma késlekedés nélküli felismerésében. A leállások drágák – az üzemidő létfontosságú kérdés a jövedelmezőséghez.

„Annak köszönhetően, hogy a pontos információk azonnal megérkeznek a VAS Call Centerébe, a jármű gyakran sokkal hamarabb készen állhat útja folytatására. Az a tény továbbá, hogy a segítség nincs messzebb egy gombnyomásnál, megnyugtató a járművezető számára” – mondja Christian Gustavsson.


Volvo Action Service On Call – gyors segítség, amikor a legnagyobb szüksége van rá.
Volvo Action Service On Call

Nyolc percnél rövidebb várakozás

„Jelentős előny, hogy a Call Center azonnal megkapja a teherautó pontos elhelyezkedését. Átlagosan nyolc perc szükséges egy járművezetőnek, hogy elmagyarázza a teherautó tartózkodási helyét. Ezek értékes percek egy meghibásodás esetén. A VAS gombbal mindez csupán egy másodpercig tart, a beépített GPS-nek köszönhetően” – mondja Christian Gustavsson.

A gomb másképpen is fokozza a biztonságot. A Volvo Action Service akkor is segít a járművezetőnek, ha megbetegszik vagy gyorsan haza kell jutnia, például egy családi vészhelyzet miatt. Még akár egy másik jármű vagy pótkocsi bérlését is elintézik a javítások idejére.

A Volvo Action Service a nap 24 órájában, az év 365 napján nyitva van. Hálózata több mint 1100 szervizt tartalmaz Európában. Ez azt jelenti, hogy Önnek nem kell sokáig várnia a segítségre, a nap bármely percében, bárhol is van. A Volvo Action Service mindenki számára elérhető, aki Volvo FH-t vezet.
8
Biztonság