Lássa, amit látni szeretne

Csökkenteni annak az idejét, amíg a járművezetőnek le kell vennie a szemét az útról, ezzel csökkentve a balesetek kockázatát – ezen gondolkodásmód szellemében tervezték meg az új Volvo FH műszeregységét. Ez nagyobb rugalmasságot, illetve kevesebb vizuális zavaró tényezőt eredményezett a műszeregységben.

Sima, letisztult felületek teszik még harmonikusabbá a vezetői környezetet. Jó példa erre a másodlagos kijelző (SID), amelyet a műszerfalba integráltak, és nem korlátozza az Ön látómezejét.

További fontos tényezőként szerepelt a kijelzők képminőségének javítása.

„Az új kijelzők jobb kontrasztot, élességet és színeket kínálnak. Emellett a menük között is könnyebb böngészni, és megtalálni, amit keres" – mondja Nina Theodorsson, aki részt vett a műszeregység fejlesztésében. Ez megkönnyíti az információk előkeresését. A jármű irányításához szükséges gomboknak és bajuszkapcsolóknak könnyen észrevehetőknek és használhatóknak kell lenniük. A gombok ezért ujjal könnyen megkülönböztethető felületi kialakítást, valamint határozott kattanási érzetet nyújtanak.

„A Volvo FH elsőként kínál döntési lehetőséget. A kormánykerékben van a titok”

Rendezze át gombjait

„A járművezető vagy az operátor egyszerűen átrendezheti több gomb elhelyezését is, így a leggyakrabban használt funkciók könnyebben elérhető helyre kerülhetnek” – Nina Theodorsson. A fix gombok többnyire ahhoz a területhez közel kerültek elhelyezésre, amelyet vezérelnek. Az ablakok és az oldalsó tükrök gombjai az ajtón találhatók, míg a sárga figyelmeztető lámpa és a mikrofon kezelőszervei a plafonon kaptak helyet, és így tovább. „Ezek olyan helyre kerültek, ahol először keresné őket” – mondja Nina Theodorsson. „Ezen változtatások összessége biztonságosabb munkakörnyezetet eredményez a járművezetők számára, és csökkenti a teherautó sérüléseit.” „A járművezetők immár arra figyelhetnek, amire figyelniük kell – az útra.”

Bármilyen testalkatra

Magas vagy alacsony, vékony vagy vastag, minden járművezető kényelmes helyzetben végezheti a munkáját. Az új vezetőülés jobb szivacsozást kapott és sokoldalúbb. A kormánykerékben van a titok. A döntési lehetőséggel, amely luxuskörülményeket idéz, a kormánykerék immár dönthető is, nem csupán emelhető és süllyeszthető, mint korábban. „Ha a karok kissé lefelé állnak, az javítja a vezetési stílust” – mondja Peter Johansson, a Volvo tervezőmérnöke. Az emelési és süllyesztési funkciókkal együtt a kormánykerék 40 fokos szögben állítható – amiből 10 a döntési lehetőségből ered. A függőlegesebb kormánykerék egy személyautóéhoz hasonló vezetési érzetet biztosít a Volvo FH számára.

Volvo FH munkahely

Kibővített üléskínálat

A magas járművezetők különösen nagyra értékelik majd a tágabb határok között állítható vezetőülést. Az ülés hátrébb tolható az új Volvo FH-ban, a pontosság kedvéért négy centiméterrel. Az ülés összesen 24 centiméteres úton csúsztatható előre, illetve hátra (a kategória legjobbja). Az ülésmagasság állítási tartománya 10 centiméter.

Az ülés formája is új. Egyebek mellett továbbfejlesztett oldaltartást és hosszabb lábtámaszt kínál. Ez azonban trükkös terület: a túlságosan kicsi lábtámasz nem jó, de a túlságosan nagy sem, mivel megnehezíti a beülést, illetve a felállást az ülésből. „Az új ülés egészen elképesztő, ha felismeri, hogy arra tervezték, hogy szinte bármilyen testalkatú és méretű sofőrhöz illeszkedjen” – mondja Peter Johansson.

4
Munkahely