The new Volvo FL

Először látható az új Volvo FL

A belvárosi áruterítés speciális követelményeket támaszt a teherautókkal szemben. Az új Volvo FL könnyen manőverezhető és immár 12 tonnás, négyhengeres motorral szerelt változatban is rendelhető, így kombinálja a gondtalan üzemeltetést és a kategória legjobb vezethetőségét a 12-18 tonnás szegmensben.
Könnyebb, okosabb, erősebb

Könnyebb, okosabb, erősebb

Az új Volvo FL négyhengeres, 12 tonnás változatban is rendelhető. Ez a kivitel a szegmens legerősebb motorját (240 lóerős D5), valamint az optimalizált I-Sync sebességváltót alkalmazza, tömege pedig 500 kilogrammal kisebb, mint egy neki megfelelő hathengeres járműé. Ezek a termékjellemzők versenyképesebbé teszik a teherautót, mivel nagyobb hasznos teherbírást tesznek lehetővé, továbbá fokozzák a rugalmasságot, valamint a manőverezőképességet a városközpontokban.

Új elülső dizájn

Új elülső dizájn

A klasszikus Volvo vas embléma magasabbra, szembetűnőbb helyre került, nagyobbnak és alacsonyabbnak láttatva a szélvédőt. A felfrissített megjelenéshez az új, könnyen javítható háromrészes lökhárító, valamint a V-alakú LED-es nappali menetvilágítást is tartalmazó új fényszórók is hozzájárulnak. Az felfrissített megjelenés biztosítja, hogy a Volvo FL a nagyobb teherautóinkéval megegyező dizájnvonalat kövessék, miközben feltűnés nélkül elvegyülnek a városi környezetben.

Új, teljes mértékben EURO 6-os motorkínálat

Új, teljes mértékben EURO 6-os motorkínálat

A Volvo által kifejlesztett teljesen új motorkínálat tagjai szélesebb és laposabb nyomatékgörbét kínálnak, erejük pedig még alacsonyabb fordulatszámon és gyorsabban jelentkezik. Mindez a menetjellemzők tekintetében gyorsabb gázreakciókat, magasabb átlagsebességet és fokozott rugalmasságot, illetve hatékonyabb üzemelést jelent, különösen városi forgalomban közlekedve. Emellett az új kínálat valamennyi motorja EURO 6-os besorolású.

Biztonságosabb, minden téren

Biztonságosabb, minden téren

Az új Volvo FL-ben és a körülötte végzett munka is biztonságosabb, mint valaha. Az új termékjellemzők közé tartoznak az ESP (elektronikus menetstabilizáló), az ergonómiai szempontból továbbfejlesztett vezetőülés beépített nyaktámasszal és biztonsági övvel, valamint az új LED-es első nappali menetvilágítás a hátsó világítással kombinálva. Ezek a termékjellemzők amellett, hogy fokozzák a járművezetők, a gyalogosok, valamint a többi közlekedő biztonságát, gazdasági szempontból is előnyösek, mivel a kevesebb baleset kevesebb állásidőt jelent.

Emelje magasabbra az üzemidőt

Emelje magasabbra az üzemidőt

Az új Volvo FL-t hosszú távú megbízhatóságra és gondtalan üzemeltetésre tervezték. Ennek elősegítése érdekében a Volvo Arany Szerződés kibővített lehetőségeket kínál. Ezt a szerződést választva teherautójának létfontosságú rendszerei távolról csatlakoztathatók Volvo szervizéhez. Ez azt jelenti, hogy a karbantartást csak akkor végzik el, amikor az szükséges, maximalizálva a jármű rendelkezésre állását. Az egyéni, az Ön saját üzleti követelményeinek megfelelő karbantartási ütemterv kialakításával magasabb szintű üzemidő érhető el, lehetővé téve Önnek, hogy hatékonyabb szállítási tevékenységet végezzen.

Egyszerűbb üzemeltetés

Egyszerűbb üzemeltetés

Volvo Trucks márkakereskedője elkötelezett aziránt, hogy könnyűvé tegye az Ön számára a teherautó birtoklását. Ennek elérése érdekében feladatunkká tettük azoknak a kihívásoknak a megismerését, amelyekkel a teherautók tulajdonosainak, a flottamenedzsereknek és a járművezetőknek szembe kell nézniük. Az Ön üzleti és üzemeltetési követelményei alapján kialakíthatunk egy teljes körű megoldást minden szempontból optimalizált teherautójának támogatására. Ez magában foglalja a fix költségű javítási és karbantartási szerződéseket, az üzemanyag-hatékonysági csomagokat, a járművezetők továbbképzését, illetve különféle finanszírozási és biztosítási szolgáltatásokat.

Az új Volvo FL ezen konfigurációkban rendelhető

Fülkék Motorok Sebességváltók Hátsó tengelyek
Volvo FL fülkék Volvo FL motorok Volvo FL sebességváltók Volvo FL hátsó tengelyek
Nappali fülke
Komfort fülke
Duplafülke
D5K (210, 240 LE)
D8K (250, 280 LE)
I-Sync
Manuális sebességváltó
Automatikus
Differenciálmű
(Megengedett szerelvényössztömeg:
19–32.5 tonna)