Állítsa az időt az Ön oldalára

Városközpontok és elővárosok közlekedéséhez ideális jellemzői, valamint új D5 és D8 motorjai révén a Volvo FL biztosítja a menetrendek betartását, illetve azt, hogy a járművezetők gyorsan és hatékonyan mehessenek egyik kiszállításról a másikra.

A Volvo FL új, teljes mértékben a Volvo által tervezett és gyártott motorokkal készül. Ezek a motorok a nagyobb teherautóinkban alkalmazottakkal megegyező koncepciót és fejlesztési filozófiát képviselik. Szélesebb és laposabb nyomatékgörbét kínálnak, erejük pedig még alacsonyabb fordulatszámon is gyorsabban jelentkezik. Mindez a menetjellemzők tekintetében gyorsabb gázreakciókat, magasabb átlagsebességet és fokozott rugalmasságot jelent, lehetővé téve a járművezetők számára, hogy hatékonyabban boldoguljanak városi környezetben.

Az új négyhengeres, 12 tonnás Volvo FL 500 kg-mal nagyobb teherbírást kínál, javítva a működési hatékonyságot.
500 kg-mal nagyobb teherbírás

500 kg-mal nagyobb teherbírás

A piaci igényekre reagálva bemutattunk egy négyhengeres motort a 12 tonnás Volvo FL-hez. Ez a kivitel a szegmens legerősebb motorját (240 lóerős D5), valamint az optimalizált I-Sync sebességváltót alkalmazza, tömege pedig 500 kilogrammal kisebb, mint egy neki megfelelő hathengeres járműé. Az új modell karakterisztikája remek lehetőséget jelent a városi áruterítő ügyfelek számára, hogy egy igazi, kompakt és hatékony Volvo előnyeit élvezhessék.

A szélesebb és laposabb nyomatékgörbe, valamint a gyorsabban felépülő teljesítmény élénkebb reakciókat és kiemelkedő rugalmasságot biztosít.

A Volvo saját fejlesztésű motorjaiból álló teljesen új kínálat magában foglalja a szegmens legerősebb szereplőjét is – a 240 lóerős D5-öt.
Volvo D5 motor

Euro 6-os teljesítmény hátrányok nélkül

Az új Volvo FL maradéktalanul teljesíti az Euro 6 szabvány követelményeit – mindezt úgy, hogy üzemanyag-fogyasztása nem nőtt az Euro 5-ös változathoz képest, a szervizintervallumok pedig növekedtek.

Az új Volvo FL optimalizált I-Sync sebességváltóval is rendelhető.
I-Sync sebességváltó
5
Hatékonyság