Állítsa az időt az Ön oldalára

Városközpontok és elővárosok közlekedéséhez ideális jellemzői, valamint új D5 és D8 motorjai révén a Volvo FL biztosítja a menetrendek betartását, illetve azt, hogy a járművezetők gyorsan és hatékonyan mehessenek egyik kiszállításról a másikra.

A Volvo FL új, teljes mértékben a Volvo által tervezett és gyártott motorokkal készül. Ezek a motorok a nagyobb teherautóinkban alkalmazottakkal megegyező koncepciót és fejlesztési filozófiát képviselik. Szélesebb és laposabb nyomatékgörbét kínálnak, erejük pedig még alacsonyabb fordulatszámon is gyorsabban jelentkezik. Mindez a menetjellemzők tekintetében gyorsabb gázreakciókat, magasabb átlagsebességet és fokozott rugalmasságot jelent, lehetővé téve a járművezetők számára, hogy hatékonyabban boldoguljanak városi környezetben.

Az új négyhengeres Volvo FL 200-500 kg-mal nagyobb teherbírást kínál, javítva a működési hatékonyságot.
Könnyű Volvo FL

Optimalizált tömeg és hatékonyság

A négyhengeres D5K motor is megrendelhető a Volvo FL 10, 12, 14 és 16 tonnás változataihoz. Ezzel a teherautó tömege 200-500 kg-mal kisebb egy hasonló hathengeres motorral szerelt változaténál. A D5K pedig kategóriájának legerősebb tagja, akár 240 lóerős teljesítménnyel. Az optimalizált I-Sync sebességváltóval társítva remek menetjellemzőket és alacsony üzemanyag-fogyasztást biztosít.

A szélesebb és laposabb nyomatékgörbe, valamint a gyorsabban felépülő teljesítmény élénkebb reakciókat és kiemelkedő rugalmasságot biztosít.

A Volvo saját fejlesztésű motorjaiból álló teljesen új kínálat magában foglalja a szegmens legerősebb szereplőjét is – a 240 lóerős D5-öt.
Volvo D5 motor

Euro 6-os teljesítmény hátrányok nélkül

Az új Volvo FL maradéktalanul teljesíti az Euro 6 szabvány követelményeit – mindezt úgy, hogy üzemanyag-fogyasztása nem nőtt az Euro 5-ös változathoz képest, a szervizintervallumok pedig növekedtek.

Az új Volvo FL optimalizált I-Sync sebességváltóval is rendelhető.
I-Sync sebességváltó
5
Hatékonyság