Volvo FM alváz

A járművezetőknek és a felépítményezőknek tervezve.

Sokoldalú és könnyen felépítményezhető – a Volvo FM két leginkább elismert termékjellemzője. És mindez az alvázra vonatkozik, amelyet a könnyű és gyors felépítményezhetőséget szem előtt tartva terveztek meg.

Az alváz dinamikája egyben az is, ami a teherautó menetjellemzőit biztosítja. Ezek pedig az új Volvo FM esetében jobbak, mint valaha.

Alvázmagasságok, megközelítőleg
  • X-Low (vontató): 810 mm
  • Alacsony: 850 mm
  • Közepes: 900 mm
  • Magas: 1000 mm
Tengelytávolságok
  • Vontató: 2,850-től 4,100 mm-ig
  • Merevalváz: 3,200-től 6,700 mm-ig

Nézze meg az alvázak teljes specifikációját


Volvo Felépítményezési utasítások interfész

Adjon kezdeti előnyt a felépítményezőnek!

A Volvo mindig népszerű volt a felépítményezők között. Számos intelligens termékjellemző, például a felépítménykonzoljaink, a különböző hátsó túlnyúlások, valamint a Volvo Felépítményezési utasítások megkímélik a felépítményezőket a szükségtelen munkálatoktól – és időt takarítanak meg. Az új Volvo FM-nél kibővítettük alvázkínálatunkat, hogy teherautóját még könnyebben hozzáigazíthassuk a felépítmény követelményeihez.

Bővebb információk a felépítményezési interfészről

Hogyan takarítanak meg Önnek időt és pénzt a gyári előkészítések – Johan Eknanderrel

Világszínvonalú kezelhetőség

Remek kezelhetőség alapfelszerelésként.

Az új Volvo FM ugyanazon alvázplatformra épül, mint az új Volvo FH. Jelentősen továbbfejlesztettük a felfüggesztési rendszereket és a stabilizátorokat, hogy világszínvonalú kezelhetőséget biztosítsunk a teherautó számára. És ott van még az opciós Volvo Dinamikus Kormányzás – amely bármilyen sebesség mellett biztosítja az erőfeszítés nélküli kormányzást.

Bővebb információk a Volvo Dinamikus Kormányzásról

Niklas Fröjd elmagyarázza, hogy az új geometria miként eredményez személyautós kezelhetőséget.

Volvo FM alvázelrendezés, felülnézet

Alakítsa ki az alváz elrendezését saját ízlése szerint!

A lehető legtöbb üzemanyagot szeretné magával vinni? Vagy felépítménye különösen furcsa követelményeket támaszt? Ne aggódjon! Az új Volvo FM alvázelrendezése minden eddiginél több lehetőséget kínál, megkönnyítve az igényeinek megfelelő specifikáció kialakítását.

Bővebb információk az alvázelrendezésről

A Volvo FM leadott a tömegéből

A Volvo FM leadott a tömegéből.
Ezzel Ön teherbírást és kedvezőbb üzemanyag-fogyasztást nyer.

Míg más teherautók tömege az Euro 6 teljesítése során nőtt, mi az ellenkező irányba mozdultunk el. A standard specifikációk, mint például a 4×2-es vontató optimalizálásával jelentősen könnyebbé tettük a teherautót. Az új Volvo FM tömege valójában 75 kg-mal kisebb Euro 5-ös elődjéénél. Mindez pedig nagyobb teherbírásként és kedvezőbb üzemanyag-fogyasztásként jelentkezik.

Tudja meg, hogy 75 kg tömegcsökkenés miként növelheti 225 kg-mal a teherbírást

10 tonnás első tengelyterhelés

Megnövekedett tengelyterhelések.
Nagyobb árrések.

Ha nehéz feladatokat végez, jó híreink vannak az Ön számára. Az új Volvo FM-et még nagyobb tengelyterhelésekre méreteztük. A laprugós első felfüggesztés például akár 10 tonnás terheléssel is megbirkózik. Ez növeli az árrését, és megkönnyíti a nehéz vagy egyenetlenül elosztott rakományok kezelését.

A mérnökök elmagyarázzák, hogy az erősebb tengelyek miként fokozhatják jövedelmezőségét