Csak válasszon egy felépítményt.

Billencs, tartályos, darus, dobozos, autószállító, tűzoltóautó... Bármi is legyen az alkalmazás – az új Volvo FM készen áll rá.

A specifikációs lehetőségek szélesebb tárháza, valamint az alváz számos okos megoldása könnyebbé és gyorsabbá teszi a felépítményező munkáját.

Hogyan takarítanak meg Önnek időt és pénzt a gyári előkészítések – Johan EknanderrelVolvo FM felépítményezési rugalmasság

4×2-estől a 10×4-esig – minden munkára optimalizálva.

A Volvo FM számtalan különböző konfigurációban választható, például az új öttengelyes 10×4-esként. Számos specifikációs lehetőséget kínál, így könnyen a pontos igényeihez igazíthatja a teherautót. Ennek a rugalmasságnak köszönhetően mindig olyan Volvo FM járműhöz juthat, amely tökéletesen megfelel az Ön alkalmazására.

Takarítson meg időt felépítményezéskor

Takarítson meg időt a felépítményezőknél.

Minél jobban elő tudjuk készíteni a teherautót a felépítményező számára, annál kevesebb időt kell Volvo FM-jének a műhelyben töltenie. Amint leadja megrendelését, a felépítményező hozzáférést kap az Ön teherautójának 3D-s rajzaihoz a Volvo Felépítményezői utasítások adatbázisban. Mindez jelentősen csökkenti a szállítási időket – és a költségeket.

Olvassa el a sokoldalúság és a végösszeg belső történetét

Volvo vas embléma

A minőség terén nincsenek kompromisszumok.

Ha a teherautó tökéletes gyári előkészítéssel érkezik, a felépítményező elkerülheti az adott teherautó szükségtelen átépítési munkálatait. Ezzel nemcsak időt takarít meg, de azt is biztosítja, hogy a teherautó megőrzi eredeti Volvo minőségét.Néhány a fontosabb felépítményezési jellemzők közül:

Volvo Felépítményezési utasítások interfész Mellékhajtás
Volvo Felépítményezési utasítások.

Amint megrendeli Volvo FM-jét, hozzáférhetővé válnak teherautójának pontos rajzai az intuitív VBI online portálon. Amíg mi a teherautót készítjük, a felépítményező is elkezdheti a munkáját, ami jelentősen csökkenti a szállítási időket. Tekintse meg a Volvo Felépítményezési utasításokat

Mellékhajtások minden igényre.

Tengelykapcsolótól függetlenül, illetve attól függően működő mellékhajtóművek széles választéka szolgál a felépítmény valamennyi felszerelésének meghajtására. Tekintse meg a teljes listát.

Volvo FM alvázelrendezés, felülnézet Volvo FM alváz, oldalnézet
Az alváz egyenes.

A legtöbb teherautó-gyártóval ellentétben a Volvo alvázai teljesen egyenesen és párhuzamosan futnak a fülke mögött. Ez sokkal könnyebbé teszi a felépítményező munkáját.

Utat engedünk a felépítményezőknek.

Soha nem engedtük meg a mérnökeinknek, hogy bármit az alváz felső síkja fölött helyezzenek el. Ez a terület teljes egészében a felépítményezőké – jelentős rugalmasságot biztosítva.

Volvo FM alváz felső furatsor Hátsó túlnyúlás hosszúsági lehetőségek
Különálló furatsor.

Az alváz egy külön felső furatsorral készül, amelyet kifejezetten a felépítmény számára alakítottak ki. Mivel itt nem használunk szegecseket, a felépítményező könnyedén rögzítheti a berendezéseket.

Válassza ki pontosan a hátsó túlnyúlást!

Az alváz hátsó része immár gyárilag pontosan az Önnek megfelelő méretre igazítható – 50 mm-es lépésekben –, hogy tökéletesen illeszkedjen felépítményéhez. Legyen szüksége akár rendkívül rövid vagy hosszabb hátsó túlnyúlásra.

Specifikációs lehetőségek Hátsó levágások
Tengernyi specifikációs lehetőség.

Minél több a lehetséges kombináció, annál könnyebb testre szabni a teherautót. Ezért kínál az új Volvo FM minden eddiginél több lehetőséget a tengelykialakítások, az alvázmagasságok és a tengelytávolságok terén. Nézze meg az alvázak teljes specifikációját.

4 különböző kialakítású hátsó rész.

Immár gyárilag négy különböző hátsó levágással tudjuk szállítani FM teherautójának alvázát: felső (billencsekhez, horgos emelőkhöz és hulladékszállító teherautókhoz), alsó (központi tengelyes pótkocsikhoz), hajlított (vontatókhoz) vagy egyenes (merevalvázakhoz).

Hátsó aláfutásgátló elhelyezése Alvázmagasság
Hátsó aláfutásgátló elhelyezése.

Az alváz hátsó részének kialakítási lehetőségeinek körét tovább bővíti, hogy a hátsó aláfutásgátló számos különböző helyre szerelhető fel.

Két különböző alvázmagasság.

Válasszon a 266 mm-es és a 300 mm-es alváz közül, a felépítmény követelményeinek megfelelően.

Felépítményező modul Cserefelépítmény
Felépítményező modul.

Megkönnyíti a felépítményező számára a csatlakozást a teherautó elektromos rendszeréhez a funkciók személyre szabásához. A funkciók kényelmesen vezérelhetők a műszerfal áthelyezhető kapcsolóival és a Funkcióvezérlő távirányítóval.

Cserefelépítményekhez tökéletes.

Nem minden teherautó-felépítmény végleges. A 295 mm lökethosszúságú új hátsó légrugózás és az extra alacsony alváz kombinációja tökéletes megoldást jelent az ideiglenes felépítmények szállítására.

Felépítmény-rögzítő konzolok Daru-előkészítés teherautókon
Rögzítő konzolok.

A Volvo FM gyárilag előkészíthető az alvázra szerelt felépítmény-rögzítő konzolokkal. Ezek immár nemcsak a tengelyek közötti területen, hanem a hátsó túlnyúláson is elhelyezhetők.

Daruhoz előkészítve.

Alacsony alváz és nagy teherbírású tengelyek. Ez szerepel minden daruépítő kívánságlistáján. A Volvo FM mindkettőt nyújtja. Sőt, szabad helyet is biztosíthatunk az alvázon a fülke közelében, és akár gyárilag felszerelt darutartó lemezekkel is szállíthatjuk teherautóját.

Alváz béléselemek
Több erősítés, mint eddig valaha.

Egyes nehéz alkalmazások jelentős nyomást gyakorolnak az alvázra. De ne aggódjon! Az új Volvo FM belső béléselemek minden eddiginél szélesebb választékát kínálja, biztosítva mindazon megerősítéseket, amelyekre szüksége van.