Új Volvo FM az úton

I-Shift. Felejtse el a sebességváltót. Csak vezessen!

I-Shift váltókar

Tehermentesíti Önt.
És hagyja bal lábát pihenni.

Az I-Shifttel valódi élmény a vezetés. A kuplungpedál nélkül biztonságosan hátradőlhet, és a másik kettőre koncentrálhat. Az I-Shift beépített intelligenciáját felhasználva mindig gyorsan és automatikusan kiválasztja a megfelelő fokozatot. A szoftver pedig olyan kapcsolási készségeket biztosít, amelyekre még a legjobb sofőrök sem képesek. Ha mégis nagyobb befolyást szeretne, megteheti. A fokozatválasztón elhelyezett gombokkal közbeléphet, és kézzel is kapcsolhatja a fokozatokat.

I-Shift műszerfali gombok

Egy váratlan opció.
I-Shift fokozatválasztó kar nélkül.

Ha vezetett már I-Shifttel ellátott járművet, valószínűleg tapasztalta, hogy valójában nem túl gyakran használta a fokozatválasztó kart. Az új Volvo FM lehetőséget kínál arra, hogy teljesen megszabaduljon a kartól, amely négy, a műszerfalon (természetesen továbbra is könnyen elérhető helyen elhelyezett) kapcsolóval váltható fel. Az így felszabaduló értékes hely megkönnyíti a mozgást a fülkében.

Takarítson meg üzemanyagot I-Shifttel

Hagyja, hogy az I-Shift üzemanyagot takarítson meg Önnek!
Azonnal befolyik a pénz.

Az I-Shiftet üzemanyag-megtakarításra tervezték. Először is csekélyek a belső veszteségek – valójában kisebbek, mint a manuális sebességváltóknál. De igazából az elektronika jelenti a különbséget. Economy üzemmódban haladva minden fokozatváltás pontosan időzítve történik, hogy a motor a leghatékonyabb fordulatszám-tartományban üzemelhessen.

És akkor ott van még az I-Roll. Ez egy egyedülálló termékjellemző, amely lejtőn haladva automatikusan lekapcsolja a motort, hogy a teherautó lendületét használja üzemanyag helyett. És az eredmény? Akár 2%-kal alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás. Nem elég Önnek? Egészítse ki az I-See-vel!

Bővebb információk az I-See-ről.

Így működik az I-Shift

Így működik.

Talán furcsának tűnhet. Az I-Shift, a modern sebességváltók jelképének felszíne alatt egy régimódi, szinkronizálatlan manuális sebességváltó rejlik. (A kompakt felépítés és a csekély belső veszteségek miatt.) De az I-Shift ennél természetesen sokkal több. A titok az intelligens elektronikus vezérlőegységben rejlik. Ez felel a tengelykapcsolót és a fokozatváltásokat kezelő pneumatikus rendszer vezérléséért. A jármű sebességéről, gyorsulásáról, tömegéről, az út meredekségéről, a szükséges nyomatékról és számos egyébről folyamatosan érkező információk begyűjtésével a vezérlőegység minden egyes fokozatváltást kiemelkedő pontossággal hajt végre. Közvetlenül a motorral is kommunikál, amely a gyors és kényelmes váltás érdekében szabályozza a fordulatszámot, illetve a motorfék teljesítményét.

I-Shift kínálat, Volvo FM.

Típus Legmagasabb fokozat Motornyomaték Tengely-/bogiterhelés (tonna)
AT2412E Direkt 2400 Nm 44 t
AT2612E Direkt 2600 Nm 60 t
ATO2612E Gyorsító 2600 Nm 60 t


Milyennek szeretné I-Shiftjét?

A szoftver lehetővé teszi, hogy az Ön üzemeltetési körülményeihez igazítsa az I-Shiftet


I-Shift szoftver – Distribution & Construction I-Shift szoftver – Long Haul and Fuel Economy
Distribution & Construction

A sebességváltó működését az áruterítő és építőipari feladatokhoz igazítja. Olyan funkciókat is tartalmaz, amelyek megkönnyítik a gépkocsivezető számára az elindulást, illetve a szűk helyen történő manőverezést.


Long Haul & Fuel Economy

Az üzemanyag-fogyasztást minimalizáló intelligens funkciókat tartalmaz. Ezek különösen alkalmassá teszik a programcsomagot a nemzetközi fuvarozási feladatokra.


I-Shift szoftver – Long Haul and Fuel Economy I-See-vel I-Shift szoftver – Heavy Duty Transport
Long Haul & Fuel Economy I-See-vel

Kibővíti az I-See-vel és az I-Cruise-zal a Long Haul & Fuel Economy csomagot, a még nagyobb üzemanyag-megtakarítás érdekében.

Tekintse meg a csomagok teljes tartalmát

Heavy GCM Control

Optimalizálja az I-Shift sebességváltót a nagy szerelvénytömeghez (>85 tonna).