Új Volvo FM az úton

I-Shift. Felejtse el a sebességváltót. Csak vezessen!

I-Shift váltókar

Tehermentesíti Önt.
És hagyja bal lábát pihenni.

Az I-Shifttel valódi élmény a vezetés. A kuplungpedál nélkül biztonságosan hátradőlhet, és a másik kettőre koncentrálhat. Az I-Shift beépített intelligenciáját felhasználva mindig gyorsan és automatikusan kiválasztja a megfelelő fokozatot. A szoftver pedig olyan kapcsolási készségeket biztosít, amelyekre még a legjobb sofőrök sem képesek. Ha mégis nagyobb befolyást szeretne, megteheti. A fokozatválasztón elhelyezett gombokkal közbeléphet, és kézzel is kapcsolhatja a fokozatokat.

I-Shift műszerfali gombok

Egy váratlan opció.
I-Shift fokozatválasztó kar nélkül.

Ha vezetett már I-Shifttel ellátott járművet, valószínűleg tapasztalta, hogy valójában nem túl gyakran használta a fokozatválasztó kart. Az új Volvo FM lehetőséget kínál arra, hogy teljesen megszabaduljon a kartól, amely négy, a műszerfalon (természetesen továbbra is könnyen elérhető helyen elhelyezett) kapcsolóval váltható fel. Az így felszabaduló értékes hely megkönnyíti a mozgást a fülkében.

Takarítson meg üzemanyagot I-Shifttel

Hagyja, hogy az I-Shift üzemanyagot takarítson meg Önnek!
Azonnal befolyik a pénz.

Az I-Shiftet üzemanyag-megtakarításra tervezték. Először is csekélyek a belső veszteségek – valójában kisebbek, mint a manuális sebességváltóknál. De igazából az elektronika jelenti a különbséget. Economy üzemmódban haladva minden fokozatváltás pontosan időzítve történik, hogy a motor a leghatékonyabb fordulatszám-tartományban üzemelhessen.

És akkor ott van még az I-Roll. Ez egy egyedülálló termékjellemző, amely lejtőn haladva automatikusan lekapcsolja a motort, hogy a teherautó lendületét használja üzemanyag helyett. És az eredmény? Akár 2%-kal alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás. Nem elég Önnek? Egészítse ki az I-See-vel!

Bővebb információk az I-See-ről.

I-Shift rendkívüli igénybevételt jelentő alkalmazásokhoz

A megerősített I-Shift.
Igazán nehéz feladatokhoz.

Ha igazán nehéz körülmények között dolgozik, akkor értékelni fogja a megerősített I-Shift váltót. Kifejezetten olyan feladatokhoz tervezték, amelyek során gyakran szükséges tíz százalékot meghaladó emelkedőkkel vagy lejtőkkel megküzdeni, illetve amelyeket rendkívül nehéz terepviszonyok jellemeznek. Vagyis minden eddiginél kevesebb ok szól amellett, hogy megelégedjen egy manuális sebességváltóval.

Így működik az I-Shift

Így működik.

Talán furcsának tűnhet. Az I-Shift, a modern sebességváltók jelképének felszíne alatt egy régimódi, szinkronizálatlan manuális sebességváltó rejlik. (A kompakt felépítés és a csekély belső veszteségek miatt.) De az I-Shift ennél természetesen sokkal több. A titok az intelligens elektronikus vezérlőegységben rejlik. Ez felel a tengelykapcsolót és a fokozatváltásokat kezelő pneumatikus rendszer vezérléséért. A jármű sebességéről, gyorsulásáról, tömegéről, az út meredekségéről, a szükséges nyomatékról és számos egyébről folyamatosan érkező információk begyűjtésével a vezérlőegység minden egyes fokozatváltást kiemelkedő pontossággal hajt végre. Közvetlenül a motorral is kommunikál, amely a gyors és kényelmes váltás érdekében szabályozza a fordulatszámot, illetve a motorfék teljesítményét.

I-Shift kínálat, Volvo FM.

Típus Legmagasabb fokozat Motornyomaték Tengely-/bogiterhelés (tonna)
AT2412E Direkt 2400 Nm 44 t
AT2612E Direkt 2600 Nm 60 t
ATO2612E Gyorsító 2600 Nm 60 t


Milyennek szeretné I-Shiftjét?

A szoftver lehetővé teszi, hogy az Ön üzemeltetési körülményeihez igazítsa az I-Shiftet


I-Shift szoftver – Distribution & Construction I-Shift szoftver – Long Haul and Fuel Economy
Distribution & Construction

A sebességváltó működését az áruterítő és építőipari feladatokhoz igazítja. Olyan funkciókat is tartalmaz, amelyek megkönnyítik a gépkocsivezető számára az elindulást, illetve a szűk helyen történő manőverezést.


Long Haul & Fuel Economy

Az üzemanyag-fogyasztást minimalizáló intelligens funkciókat tartalmaz. Ezek különösen alkalmassá teszik a programcsomagot a nemzetközi fuvarozási feladatokra.


I-Shift szoftver – Long Haul and Fuel Economy I-See-vel I-Shift szoftver – Heavy Duty Transport
Long Haul & Fuel Economy I-See-vel

Kibővíti az I-See-vel és az I-Cruise-zal a Long Haul & Fuel Economy csomagot, a még nagyobb üzemanyag-megtakarítás érdekében.

Heavy Duty Transport

Optimalizálja az I-Shift sebességváltót a nagy szerelvénytömeghez (>85 tonna).

 Heavy Duty Transport I-See-vel    
Heavy Duty Transport I-See-vel
Kibővíti az I-See-vel és az I-Cruise-zal a Heavy Duty Transport csomagot, a még nagyobb üzemanyag-megtakarítás érdekében.

Tekintse meg a csomagok teljes tartalmát