Volvo FM kezelhetőség
Megfeledkezik róla, hogy egy teherautót vezet

Az új Volvo FM felfüggesztését teljesen átdolgozták, hogy kezelhetőségi jellemzői az új Volvo FH-éhoz hasonlítsanak. Különösen a menetstabilitás és a kormányozhatóság javult észrevehetően. A Volvo FM-ben úgy érezheti továbbá, mintha a jármű jobban az útra feküdne – mivel a vezetői pozíció alacsonyabb.

A geometriában olykor a legkisebb változtatások hozzák a legnagyobb eltéréseket. Niklas Fröjd járműdinamikai szakértő egy példát is hoz erre – a stabilizátor elhelyezését.

„Amikor egy teljes terhelésű teherautó kanyarodni kezd, jelentős csavaró nyomaték továbbítódik a pótkocsiról a vontató alvázára. Ez az erő eljuthat a tengelyekre, ahol a kerekek helytelen beállítását okozhatja – ez nem kívánt esemény a járművezető számára, akinek kompenzálnia kell ezt. Azzal azonban, hogy a stabilizátort a nyeregszerkezet közelében helyeztük el, ezek az erők a talaj felé továbbítódnak. Ez jelentősen javítja a teherautó fordulási stabilitását.”

Mindent kicseréltünk, korszerűsítettünk vagy továbbfejlesztettünk

Egyik dologból következik a másik

A stabilizátor új helyzete azon erők elvezetésében is hasznos segítséget nyújt, amelyeket általános esetben az egyenetlen útfelület gyakorol az alvázra. Ez természetesen növeli a menetkényelmet és javítja az menetstabilitást. Kanyarodáskor egy további előnye is jelentkezik:

„Tegyük fel, hogy egy körforgalomban halad – a kanyarodási erők a fülke dőlését okozzák. A hátsó felfüggesztés új stabilizátorrendszere azonban csökkenti ezt. A pótkocsi immár sokkal kevesebb erőt továbbít a fülkére.”

Megdöntve a jobb viselkedésért

A kormányszerkezet geometriája is fejlesztésre került. „Enyhe döntést alkalmaztunk a felfüggesztési rendszerben” – mondja Niklas Fröjd, kissé megdöntve nyitott tenyerét. „Ebből természetesen semmi nem látható, de korábban a talajjal párhuzamos volt. Az új szög enyhe ellenkormányzást okoz forduláskor és kanyarodáskor.”

Amellett, hogy megakadályozza a túlkormányzottsági hajlamot, ez teszi lehetővé azt is, hogy Ön kijelölhesse nyomvonalát az úton, majd érezhesse, ahogy a teherautó követi azt.

Volvo FM hídon

Minden apró részlet

A továbbfejlesztett geometriája mellett a teljes felfüggesztési rendszert felülvizsgálták és finomították. Így mindent kicseréltek, korszerűsítettek vagy továbbfejlesztettek a kívánt eredmény elérése érdekében – például a rugók keménységét és a lengéscsillapítási rendszereket. Még a motorfelfüggesztési rendszer is fejlődött, hogy kisebb vibrációt okozzon. A kisebb vibráció kisebb megterhelést jelent a járművezető számára. Egy magát jól érző járművezető pedig biztonságosabb, mint egy ideges és kimerült.

Szituációk tesztelése

Stefan Axelsson felel az új felfüggesztés teljesítményének ellenőrzéséért. Kedvére való az az érzés, hogy olyan nehéz helyzetekben is számíthat a teherautóra, amikor erősen behatároltak a hibázási lehetőségek. „Amikor például egy szűk úton találkozunk egy szembejövő járművel, agyunk a másodperc töredéke alatt felméri a mozgásteret. Ez az a pont, amikor ráébredünk, hogy milyen pontos kormányzást tesz lehetővé a teherautó” – mondja.

Niklas Fröjd

Meglepetések?

Stefan Axelsson hosszan és mélyen elgondolkozik válasza előtt. „Nem igazán, sokkal inkább megérzésnek gondolom. Az a meglepő, hogy milyen pontosan vezetheti a teherautót szeles úton is – immár személyautós kezelhetőségi jellemzőkkel rendelkezik. Más teherautókkal nem merné ilyen keményen nyomni.”

Az igazi

Niklas Fröjd szerint ez sokat tett az új elrendezés feszességéért. „Semmi nem rejti el az úttól érkező visszajelzéseket, a geometria révén közvetlenebbül érzi a hatásokat. Mivel pedig ez dinamikusan stabil teherautó és pótkocsi rendszert alkot, kényelmesebb is.” Beismeri, hogy büszke, de végül a személyes megelégedés győzte meg. „Azt kapja, amit szeretne – a valódi vezetés érzését.”

3
Kezelhetőség