Volvo FM kisebb tömeg
A legnagyobb fogyás

Az elmúlt évtized során sok teherautónak nőtt a tömege. Manapság sok vontató eléri azt a határt, hogy megrakva a járműössztömeg meghaladhatja a 18 tonnát. Ez az a pont, amelynél a kiegyensúlyozás miatt egy plusz kiló a vontatón három kilóval csökkenti a teherbírást.

A Volvo tömegoptimalizálási programjának köszönhetően az alapkivitelű 4×2-es FM vontató leadott a súlyából, így jól néz ki. De ami ennél is fontosabb, hogy kompromisszumok nélkül csökkent a tömege – mivel a programot az egyes teherautók alkalmazásához igazították.

Mindenki tömegnövekedeésről beszél

„A tömegcsökkentést az üzemanyag-fogyasztás miatt is meg kellett tennünk, de mivel a vontatók elérték ezt a pontot, a legjelentősebb hatást a teherbírás növekedése jelentette” – Jonas Odermalm szegmens igazgató. Mindezt szem előtt tartották a tömegoptimalizálási program indításakor. „Egyik célunk az volt, hogy ellensúlyozzuk az Euro 6 teljesítése miatti tömegnövekedést. De a dolgok jobban alakultak, mint vártuk: míg mások tömegnövekedésről beszélnek, mi 75 kilót adtunk le.”

Mindenki tömegnövekedésről beszél, mi leadtunk 75 kilót

Hol voltak a plusz kilók?

„Számos különböző helyen találtunk tömegcsökkentési lehetőséget. A motor elülső rögzítésénél, magán az alvázon, egy vagy két kereszttartónál és a fülke hátsó rögzítésénél, hogy csak néhányat említsek. Ezek kis fejlesztések – néhány kiló itt, néhány ott. Külön semmit nem jelentenek, de együttesen jelentős csökkenést okoztak.”

Jonas Odermalm tovább magyarázza, hogy miként vált ez lehetségessé. A továbbfejlesztett területek közé tartoznak a gyártási folyamatok, valamint az egyes alkotóelemek anyagminőségének felülvizsgálata. Ilyenek például az integrált kormányösszekötőket tartalmazó új csuklók.

A tudás hatalom

„Mindenekelőtt felhasználtuk a piaci szegmensekkel kapcsolatos ismereteinket. Annak ismeretében, hogy miként használják az egyes teherautókat, a különböző alkalmazásokra optimalizálhattuk a tervezési követelményeket." Jonas Odermalm a táblánál állva mintha egy olyan rácsot rajzolt volna fel, amely minden elképzelhető teherautó-alkalmazást magában foglal. De egyszerűbben szólva: „nincs értelme off-road tengelykialakításokat társítani egy olyan teherautóhoz, amely jó útviszonyok közé készült”.

A távolsági szállítási üzletág igazgatója, Christer Pehrsson felszólal az asztaltól: „Ha ki tudjuk számolni minden egyes alkatrész pontos igénybevételét, a standard megoldások értelmetlenek. Azok csak a kelleténél nehezebbé tennék a legtöbb teherautót. És tudja, a mi biztonsági pozíciónkban – soha nem kockáztatunk.”

Kinek kellene ezt elolvasnia?

A Volvo kutatásai szerint négyből egy ügyfél tömegérzékeny. Vagy más szavakkal: gondosan megtervezik, hogy elkerüljék a maximális teherbírás túllépését (és a büntetéseket). Természetesen azoknak, akik veszélyes árut, például üzemanyagot szállítanak, további okuk is van a teherbírás szem előtt tartására.

Christer Pehrsson

Hogyan lesz 75 kilóból 225

Visszatérve a pótkocsi és a vontató kiegyensúlyozó hatásához, amikor a járműössztömeg eléri a 18 tonnát, az új Volvo FM tömegcsökkenése háromszor annyival növeli a hasznos teherbírást. Egyes esetekben ez azt jelenti, hogy az új Volvo FM teherbírása 225 kilogrammal nőtt.

„Így egyes más teherautók esetében, amelyek akár 150 kilóval is nehezebbek lettek az Euro 6 miatt, egyes ügyfelek szerencsétlen esetben akár a teherbírás közel féltonnás csökkenését is tapasztalhatják.” Míg Jonas Odermalm a saját szavaival álmélkodtat el, Christer Pehrsson kiemeli a lényeget: „Ez új megvilágításba helyezi azt, hogy mit is jelent a szükségesnél 75 kilogrammnyi felszereléssel többel közlekedni.”

7
Kisebb tömeg