Volvo FMX

Volvo FMX, egy korszerű, innovatív megoldásokkal teletömött és áttörő termékjellemzőkkel felvértezett építőipari teherautó.

4×2, 4×4, 6×2, 6×4, 6×6, 8×2, 8×4 vagy 8×6

D11 vagy D13 (330-tól 540 LE-ig)

Nehéz körülmények közé szánt alváz.

Az új Volvo FMX-et egyetlen céllal fejlesztették ki – hogy a legjobb és legalkalmasabb teherautó legyen az építőipari feladatokra. Ezért hoztunk létre olyan alvázat és kerékfelfüggesztéseket, amelyek valóban megbirkóznak egy kőfejtő nehéz körülményeivel. Íme néhány főbb jellemző!

Alvázmagasság, megközelítőleg

  • Med 900 mm
  • Magas: 1000 mm
  • X-High: 1200 mm
  • XX-High: 1240 mm

Tengelytávolságok

  • Vontató: 3,000-től 4,100 mm-ig
  • Merevalváz: 3,200-től 6,700 mm-ig

Nézze meg az alvázak teljes specifikációjátVolvo FMX hátsó légrugózás

Hátsó légrugózás.

A légrugós hátsó felfüggesztést kifejezetten építőipari feladatokhoz fejlesztették ki. Lehetővé teszi a tengelyterhelés eloszlásának módosítását. Minimális vibrációt közvetít a teherautó felé, ami nagyobb átlagsebességet tesz lehetővé, a teherautó veszélyeztetése nélkül.

Bővebb információk a GRAS-G2 légrugós felfüggesztésről.

Olvassa el az új légrugós felfüggesztés belső történetét

Volvo FMX új meghajtott első tengely

Összkerékhajtás.

Ha biztos akar lenni abban, hogy kijut a sárból, a 4x4-es vagy a 6x6-os konfiguráció a megfelelő választás. A meghajtott első tengellyel készülő 8x6-os mellett, amely immár a Volvo alapkínálatának része.

Az új meghajtott első tengellyel a nem meghajtott tengellyel megegyező helyre, vagyis 100 mm-rel előrébb költözött, ami azt jelenti, hogy a megközelítési szög igazán praktikus és hasznos.

Bővebb információk az összkerékhajtásról és a meghajtott első tengelyről.

Olvassa el az új meghajtott első tengely belső történetét

Volvo FMX kormányozható többtengelyesek

Kormányozható többtengelyesek.

Nehéz rakományokat kell szállítania kanyargós utakon? Ilyenkor a kormányzott többtengelyesek jelenthetik a megoldást. A 8x4-es tridem szimpla első tengellyel és kormányozható segédtengellyel meglepően szűk fordulókört biztosít. A kettős első tengelyes 8x4-es ideális darus vagy betonkeverő felépítményekhez.

Bővebb információk a kormányozható többtengelyesekről.

Peter Frleta termékmenedzser a Tridemmel elérhető idő- és pénzmegtakarításról

Rugalmas alvázkialakítás

Volvo FMX vontató alvázkialakítás

Akkumulátordoboz (BBOX-L)
A korábbi kialakításhoz képest 300 mm-rel előrébb került. Ez a vontatóknál 100-120 literrel nagyobb üzemanyag-tárolási kapacitást jelent.

Akkumulátordoboz (BBOX-EF)
Opcióként rendelhető a vontatókhoz, az alváz tartói közé, hátra helyezve.

AdBlue tartály
A vontatóknál az 50 literes AdBlue tartály az alváz tetejére, a fülke mögé szerelhető, nagyobb üzemanyag-tárolási kapacitást kínálva (ADTP-BC).

APM
A légtermelési modulátor (APM) a vontatókon az alváztartók közé került, hogy több hely maradjon az alvázra szerelt felszerelések, például az üzemanyagtartályok számára.


Volvo FMX merevalváz alvázkialakítás

Szabad hely az alvázon
Az alvázfelszerelések eltolhatók hátrafelé, hogy maradjon hely a daru támasztólábainak vagy egyéb berendezéseknek. (FAA10; kb. 500 mm), (FAA20; kb. 600 mm).

Felépítményező furatsor az alvázon
A felső furatsor a felépítményezőnek van fenntartva. A felső furatsorban valamennyi konzol eltolt, és 8 mm-es távtartóval rendelkezik. A felső furatsorban nem használnak szegecseket.

Daru-előkészítés
Darutartók gyárilag felszereltethetők az alvázra.

Hátsó légrugózás és rövid hátsó túlnyúlás
A hátsó túlnyúlás rövidebb lehet az áttervezett, elöl rögzített stabilizátorrúdnak köszönhetően. Ez előnyös az építőipari alkalmazásoknál, valamint megkönnyíti az aszfaltozó berendezések és a cserefelépítmények alkalmazását.