Volvo FMX

Volvo FMX, egy korszerű, innovatív megoldásokkal teletömött és áttörő termékjellemzőkkel felvértezett építőipari teherautó.

4×2, 4×4, 6×2, 6×4, 6×6, 8×2, 8×4, 8×6, 10×4 vagy 10×6

D11 vagy D13 (330-tól 540 LE-ig)
Volvo FMX hajtáslánc

Egy hajtáslánc minden alkalmazásra

A Volvo FMX mozgatásáról a megbízható D11 vagy D13 motor gondoskodik, amely a biztosítja a munkája elvégzéséhez szükséges teljesítményt és forgatónyomatékot. Az intelligens I-Shift váltóval kombinálva – amely immár rendkívüli igénybevételt jelentő alkalmazásokhoz is elérhető – igazán kényelmes és hatékony munkanapot garantál.

Motorok

  • D11K (330, 370, 410 vagy 450 LE)
  • D13K (420, 460, 500 vagy 540 LE)

Sebességváltók

  • I-Shift (3 modell)
  • Manuális (7 modell)
  • Powertronic (2 típus)

Hátsó tengelyek

  • Differenciálműves (GCW jóváhagyás: 44–70 tonna)
  • Agyáttételes (GCW jóváhagyás: 65–120 tonna)

Nézze meg a hajtásláncok teljes specifikációját


Volvo FMX motorok

Erős – mégis üzemanyag-hatékony motorok.

Az Euro 6-os szabvány hatalms lépést jelent a tisztább szállítás felé. Ugyanakkor kihívást is jelent az olyan motorok megalkotása, amelyek a teljesítmény és az üzemanyag-fogyasztás romlása nélkül teljesítik a követelményeket. A Volvo vezető szerepe a dízelmotor-technológiában azonban lehetővé tette ezt.

Bővebb információk a motorokról

Volvo FMX sebességváltók

I-Shift, kézi kapcsolású vagy Powertronic – mindenre készen állnak.

A Volvo találmányai közül keveset értékeltek nagyra olyan széles körben, mint az I-Shift sebességváltót. És a megerősített változatnak köszönhetően immár még több és még nehezebb alkalmazás esetén is választható.

Természetesen választhat kézi kapcsolású váltóink közül, amelyek jóváhagyása akár száz tonna megengedett összgördülő tömeget is lehetővé tesz. A kínálatot a Powertronic, egy nyomatékváltóval és olajhűtővel rendelkező teljesen automatikus power-shift sebességváltó teszi teljessé – így bármilyen feladathoz megtalálhatja a tökéletes sebességváltót.

Bővebb információk az I-Shiftről

Olvassa el az Astrid Drewsennel készített interjút az I-Shift kínálatának bővítéséről