Volvo FMX

Volvo FMX, egy korszerű, innovatív megoldásokkal teletömött és áttörő termékjellemzőkkel felvértezett építőipari teherautó.

4×2, 4×4, 6×2, 6×4, 6×6, 8×2, 8×4 vagy 8×6

D11 vagy D13 (330-tól 540 LE-ig)
Volvo FMX hajtáslánc

Egy hajtáslánc minden alkalmazásra

Két motorméret nyolc különféle teljesítmény- és nyomatékértékkel. Valamennyi egység Euro 6 besorolású. A Volvo motorok jól ismertek tartósságukról és üzemanyag-hatékonyságukról. Válasszon!

Három különböző sebességváltó-típus, valamint a Volvo bizonyítottan ellenálló és megbízható hátsó tengelyeinek széles választéka biztosítja, hogy mindig talál megfelelő megoldást szállítási feladataira.


Volvo FMX motorok

Motorok

  • D11K (330, 370, 410 vagy 450 LE)
  • D13K (420, 460, 500 vagy 540 LE)

Sebességváltók

  • I-Shift (3 modell)
  • Manuális (7 modell)
  • Powertronic (2 típus)

Hátsó tengelyek

  • Differenciálműves (GCW jóváhagyás: 44–70 tonna)
  • Agyáttételes (GCW jóváhagyás: 65–120 tonna)

Nézze meg a hajtásláncok teljes specifikációját

Volvo FMX Euro 6

Erős – mégis üzemanyag-hatékony motorok.

Az Euro 6-os szabvány hatalms lépést jelent a tisztább szállítás felé. Ugyanakkor kihívást is jelent az olyan motorok megalkotása, amelyek a teljesítmény és az üzemanyag-fogyasztás romlása nélkül teljesítik a követelményeket. A Volvo vezető szerepe a dízelmotor-technológiában azonban lehetővé tette ezt.

Bővebb információk a motorokról

Volvo FMX sebességváltók

Sebességváltók minden alkalmazásra.

A Volvo találmányai közül keveset értékeltek nagyra olyan széles körben, mint az I-Shift sebességváltót. Ám az építőipari alkalmazásoknál különösen fontos a különféle sebességváltók széles választéka. Mivel a feladatok rendkívül változatosak, a nagy sebességű homokszállítástól a meredek emelkedőkkel tarkított építési területeken végzett nehézfuvarozásig. Ezért kínál a Volvo egy 14 fokozatú felezős tartományváltót is, akár 100 tonnás szerelvényössztömeghez. A kínálatot a Powertronic, egy nyomatékváltóval és olajhűtővel rendelkező teljesen automatikus power-shift sebességváltó teszi teljessé.

Bővebb információk az I-Shiftről

Olvassa el az Astrid Drewsennel készített interjút az I-Shift kínálatának bővítéséről