Volvo FMX

Volvo FMX, egy korszerű, innovatív megoldásokkal teletömött és áttörő termékjellemzőkkel felvértezett építőipari teherautó.

4×2, 4×4, 6×2, 6×4, 6×6, 8×2, 8×4 vagy 8×6

D11 vagy D13 (330-tól 540 LE-ig)

Az Ön előtt álló út egyenes. Akkor is, ha nem.

Ez egy szabadalmazott és áttörő találmány, amely pihentetőbbé és biztonságosabbá teszi a vezetést. Segít Önnek kiegyenesíteni a különféle zavaró hatásokat, amelyek eltéríthetnék a kijelölt nyomvonaláról. Ezáltal jelentősen csökken az ismétlődő erőfeszítésekből eredő sérülések veszélye. Minden az aktív kormányzásról szól. Amit mi Volvo Dinamikus Kormányzásnak hívunk. Csak próbálja ki Ön is!

Próbálja ki Ön is

Keresse meg az Önhöz legközelebbi Volvo kereskedést, és foglaljon időpontot az új Volvo FMX tesztvezetésére!

Látogasson el a kereskedő keresőbe


Kisimítja az utat nagy sebességnél

Nagy sebességnél kiszűri a zavaró hatásokat és kisimítja az út egyenetlenségeit.

Nézze meg, ahogy egy hörcsög kormányozza ki az új Volvo FMX-et egy kőbányából

Nagyobb erő kis sebességnél

Kis sebességnél nagyobb kormányerőhöz jut – akár 85%-kal nagyobb kormányerő. A kormánykerék pedig automatikusan visszaáll középállásba.

Könnyebb tolatás

A tolatás is könnyebben végrehajtható, mivel a kormánykerék visszaáll középállásba, ott marad, és egyenes hátrameneti pályán tartja Önt.

Kevésbé érzékeny az oldalszélre

A Volvo Dinamikus Kormányzás csökkenti az oldalszél miatti zavaró hatásokat, így kényelmesebbé teszi a vezetést.

Stabilitás rézsűs utakon

A Volvo Dinamikus Kormányzás javítja az iránytartási stabilitást rézsűs utakon haladáskor.

Tökéletes a kőfejtőbe

Az új kormányzási rendszer különösen alkalmas több hátsó tengellyel szerelt teherautókhoz.

Így működik


Egy elektromos motort szereltünk a kormányműre. A motor másodpercenként 2000 elektronikus vezérlőjelet kap a teherautó elektronikus vezérlőegységeitől, és ideális mértékű rásegítést biztosít. A rásegítés progresszív, és szükség esetén nagyobb nyomatékot biztosít, egy előre meghatározott kormányzási érzetet tartva fenn, a rakománytól és a gumiabroncsoktól függetlenül. Az eredmény egy egészen új vezetési élmény – amely megnyugtatóan kiszámítható.

Így javítottunk a kezelhetőségen és a menetkényelmen.

A Volvo Dinamikus Kormányzás valószínűleg a legnagyobb újdonság ezen a kormányrásegítés óta. Ne feledkezzünk meg a felfüggesztés többi fejlesztésről sem, amelyek személyautósabbá teszik a Volvo FMX kezelését.

Kényelmes fülkefelfüggesztés

Kényelmes.

A fülkefelfüggesztés stabilabb, és a motorfelfüggesztést is módosították a zaj, valamint a vibráció csökkentése érdekében. A menetkényelem remek volt – de most még jobb.

Megóvja az alvázat a torziós erőktől

Egyenletes.

A hátsó felfüggesztés új és áthelyezett stabilizátorai kisebb statikus dőlést biztosítanak, és megakadályozzák, hogy az alváz mozgásai továbbítódjanak a fülkére. Ez nemcsak kényelmesebbé teszi a haladást, de az alvázat is megkíméli a torziós erőktől.

Stabil iránytartású teherautó

Hűséges kutyaként követi Önt.

Az első laprugós és légrugós felfüggesztések továbbfejlesztett geometriája, valamint a kormánymű új pozíciója rendkívül iránytartóvá teszi a teherautót.