Volvo FMX

Volvo FMX, egy korszerű, innovatív megoldásokkal teletömött és áttörő termékjellemzőkkel felvértezett építőipari teherautó.

4×2, 4×4, 6×2, 6×4, 6×6, 8×2, 8×4, 8×6, 10×4 vagy 10×6

D11 vagy D13 (330-tól 540 LE-ig)

Az Ön előtt álló út egyenes. Akkor is, ha nem.

A forradalmi Volvo Dinamikus Kormányzás drasztikusan csökkenti a kormányzáshoz szükséges erőkifejtést, így munkáját könnyebbé és biztonságosabbá teszi, ráadásul minimalizálja izmainak igénybevételét. Tökéletes az építőipari teherautók esetében, amelyeknél a nehéz terep, a nagy terhelések és a kihívásokkal teli kis sebességű manőverezés mind hozzátartoznak a munkához. A Volvo Dinamikus Kormányzás immár a dupla első tengelyes (8×2, 8×4 és 10×4 hajtásképletű) járművekhez is rendelhető.

Próbálja ki Ön is

Keresse meg az Önhöz legközelebbi Volvo kereskedést, és foglaljon időpontot az új Volvo FMX tesztvezetésére!

Látogasson el a kereskedő keresőbe


Kisimítja az utat nagy sebességnél

Nagy sebességnél kiszűri a zavaró hatásokat és kisimítja az út egyenetlenségeit.

Nézze meg, ahogy egy hörcsög kormányozza ki az új Volvo FMX-et egy kőbányából

Nagyobb erő kis sebességnél

Kis sebességnél nagyobb kormányerőhöz jut – akár 85%-kal nagyobb kormányerő. A kormánykerék pedig automatikusan visszaáll középállásba.

Könnyebb tolatás

A tolatás is könnyebben végrehajtható, mivel a kormánykerék visszaáll középállásba, ott marad, és egyenes hátrameneti pályán tartja Önt.

Kevésbé érzékeny az oldalszélre

A Volvo Dinamikus Kormányzás csökkenti az oldalszél miatti zavaró hatásokat, így kényelmesebbé teszi a vezetést.

Stabilitás rézsűs utakon

A Volvo Dinamikus Kormányzás javítja az iránytartási stabilitást rézsűs utakon haladáskor.

Tökéletes a kőfejtőbe

Az új kormányzási rendszer különösen alkalmas több hátsó tengellyel szerelt teherautókhoz.

Így működik


Egy elektromos motort szereltünk a kormányműre. A motor másodpercenként 2000 elektronikus vezérlőjelet kap a teherautó elektronikus vezérlőegységeitől, és ideális mértékű rásegítést biztosít. A rásegítés progresszív, és szükség esetén nagyobb nyomatékot biztosít, egy előre meghatározott kormányzási érzetet tartva fenn, a rakománytól és a gumiabroncsoktól függetlenül. Az eredmény egy egészen új vezetési élmény – amely megnyugtatóan kiszámítható.

Így javítottunk a kezelhetőségen és a menetkényelmen.

A Volvo Dinamikus Kormányzás valószínűleg a legnagyobb újdonság ezen a kormányrásegítés óta. Ne feledkezzünk meg a felfüggesztés többi fejlesztésről sem, amelyek személyautósabbá teszik a Volvo FMX kezelését.

Kényelmes fülkefelfüggesztés

Kényelmes.

A fülkefelfüggesztés stabilabb, és a motorfelfüggesztést is módosították a zaj, valamint a vibráció csökkentése érdekében. A menetkényelem remek volt – de most még jobb.

Megóvja az alvázat a torziós erőktől

Egyenletes.

A hátsó felfüggesztés új és áthelyezett stabilizátorai kisebb statikus dőlést biztosítanak, és megakadályozzák, hogy az alváz mozgásai továbbítódjanak a fülkére. Ez nemcsak kényelmesebbé teszi a haladást, de az alvázat is megkíméli a torziós erőktől.

Stabil iránytartású teherautó

Hűséges kutyaként követi Önt.

Az első laprugós és légrugós felfüggesztések továbbfejlesztett geometriája, valamint a kormánymű új pozíciója rendkívül iránytartóvá teszi a teherautót.