Volvo FMX

Volvo FMX, egy korszerű, innovatív megoldásokkal teletömött és áttörő termékjellemzőkkel felvértezett építőipari teherautó.

4×2, 4×4, 6×2, 6×4, 6×6, 8×2, 8×4 vagy 8×6

D11 vagy D13 (330-tól 540 LE-ig)
Járművezető-támogató rendszerek a Volvo FMX-hez

Még egy első osztályú járművezetőnek is szüksége lehet egy kis segítségre az úton.

Az építőipari feladatok közbeni vezetés gyakran azt jelenti, hogy felváltva kell haladnia egy kőfejtőben és közúton. A közutakon nehézkes lehet az együttműködés a többi közlekedővel. És a kőfejtőnek is megvannak a saját kihívásai. Nyugodtan használja ki tehát a járművezető-támogató rendszerek segítségét!


Stretch Brake.

Bizonyos helyzetekben - például kanyarodáskor vagy csúszós úton lefelé haladva - fennáll a kockázata, hogy a pótkocsi megtolja a teherautót, ami veszélyes bebicskázáshoz vezethet. A Stretch Brake a Volvo fejlesztése, amelyet ennek megakadályozására terveztek. A pótkocsi szakaszos fékezésével a járműszerelvény feszesen tartható, csökkentve a veszélyt. A rendszer veszélyes helyzetekben automatikusan működésbe lép 50 km/h sebesség alatt.

Vészhelyzeti féklámpa.

Ha beletapos a fékbe, a féklámpák gyorsan villogni kezdenek, figyelmeztetve az Ön mögött lévő járműveket. Egyszerű módja ez a ráfutásos balesetek elkerülésének, amelyek végzetes sérülésekhez és súlyos tömegbalesetekhez vezethetnek.

Adaptív sebességtartó automatika Előzetes ütközésfigyelmeztetéssel.

Kövesse a forgalom ritmusát erőfeszítés nélkül. A radaralapú adaptív sebességtartó automatika (ACC) a gázpedál és a rendelkezésre álló fékrendszerek szabályzásával biztonságos távolságot tart az elöl haladó jármű mögött. Ütközés veszélye esetén figyelmeztető fényjelzések vetülnek a szélvédőre.

Sávváltást támogatás.

Az utasoldali holttérben könnyedén megbújhatnak más közlekedők. A Sávváltást támogató rendszer egy radart tartalmaz, amely az irányjelző működtetésekor ellenőrzi a területet. Ha a terület nem szabad, hangjelzés és a tükörnél villogó ikon figyelmezteti Önt.

Elektronikus menetstabilizáló program.

Az Elektronikus menetstabilizáló program (ESP) minden egyes kerék fékrendszerét külön hozza működésbe. Ez biztosítja a teljes szerelvény stabilitását, megakadályozva a bebicskázást, a felborulást és a pótkocsi kilengését. Az ESP vontatókhoz és merevalvázakhoz egyaránt rendelhető.


I-Shift Fokozott teljesítmény csomag – Rossz utak

Fokozott teljesítmény - Rossz utak.

Ez egy rendkívül hasznos szoftver az I-Shifthez. Rossz útviszonyok és hegyvidéki domborzat esetén optimalizálja a fokozatváltásokat, elősegíti az elindulást és megkönnyíti a vezetést terepen.

Az I-Shift programok teljes listáját itt megtalálhatja.