Volvo FMX

Volvo FMX, egy korszerű, innovatív megoldásokkal teletömött és áttörő termékjellemzőkkel felvértezett építőipari teherautó.

4×2, 4×4, 6×2, 6×4, 6×6, 8×2, 8×4, 8×6, 10×4 vagy 10×6

D11 vagy D13 (330-tól 540 LE-ig)
Járművezető-támogató rendszerek a Volvo FMX-hez

Még egy első osztályú járművezetőnek is szüksége lehet egy kis segítségre az úton.

Az építőipari feladatok közbeni vezetés gyakran azt jelenti, hogy felváltva kell haladnia egy kőfejtőben és közúton. A közutakon nehézkes lehet az együttműködés a többi közlekedővel. És a kőfejtőnek is megvannak a saját kihívásai. Nyugodtan használja ki tehát a járművezető-támogató rendszerek segítségét!


Stretch Brake.

Bizonyos helyzetekben – például kanyarodáskor vagy csúszós úton lefelé haladva – fennáll a kockázata, hogy a pótkocsi megtolja a teherautót, ami veszélyes becsukláshoz vezethet. A Stretch Brake kiterjesztett fék a Volvo egy új fejlesztése, amelyet ennek megakadályozására terveztek. A pótkocsi szakaszos fékezésével a járműszerelvény feszesen tartható, csökkentve a veszélyt. A rendszer veszélyes helyzetekben automatikusan működésbe lép 50 km/h sebesség alatt.  A Stretch Brake nyergesvontatókhoz és merevalvázakhoz egyaránt rendelhető.

Elalvás figyelmeztetés.

Az Elalvás figyelmeztetés egy intelligens rendszer, amely figyeli az Ön vezetési stílusát. Ha ez a fáradtságra utaló módon eltér a megszokottól, hangjelzés és a kijelzőn megjelenő üzenet tanácsolja Önnek, hogy tartson szünetet.

Vészhelyzeti féklámpa.

Ha beletapos a fékbe, a féklámpák gyorsan villogni kezdenek, figyelmeztetve az Ön mögött lévő járműveket. Egyszerű módja ez a ráfutásos balesetek elkerülésének, amelyek végzetes sérülésekhez és súlyos tömegbalesetekhez vezethetnek.

Adaptív sebességtartó automatika Előzetes ütközésfigyelmeztetéssel.

Kövesse a forgalom ritmusát erőfeszítés nélkül. A radaralapú adaptív sebességtartó automatika (ACC) a gázpedál és a rendelkezésre álló fékrendszerek szabályzásával biztonságos távolságot tart az elöl haladó jármű mögött. Ütközés veszélye esetén figyelmeztető fényjelzések vetülnek a szélvédőre.

Sávváltást támogatás.

Az utasoldali holttérben könnyedén megbújhatnak más közlekedők. A Sávváltást támogató rendszer egy radart tartalmaz, amely az irányjelző működtetésekor ellenőrzi a területet. Ha a terület nem szabad, hangjelzés és a tükörnél villogó ikon figyelmezteti Önt.

Elektronikus menetstabilizáló program.

Az Elektronikus menetstabilizáló program (ESP) minden egyes kerék fékrendszerét külön hozza működésbe. Ez biztosítja a teljes szerelvény stabilitását, megakadályozva a bebicskázást, a felborulást és a pótkocsi kilengését. Az ESP vontatókhoz és merevalvázakhoz egyaránt rendelhető.


Aktív biztonsági csomag

ACC első ütközésfigyelmeztetéssel és vészfékrendszerrel
Sávváltást támogatás
Elalvás figyelmeztetés