Volvo FMX

Volvo FMX, egy korszerű, innovatív megoldásokkal teletömött és áttörő termékjellemzőkkel felvértezett építőipari teherautó.

4×2, 4×4, 6×2, 6×4, 6×6, 8×2, 8×4, 8×6, 10×4 vagy 10×6

D11 vagy D13 (330-tól 540 LE-ig)

Áramvonalas hasvonal. Legalább a teherautóé ilyen.

A légrugózás számos előnyt kínál a laprugókkal szemben. Az útfelülettől és annak állapotától függetlenül simább futást biztosít – kímélve ezzel a teherautót, a rakományt és, ami a legfontosabb, a vezetőt. Kifejezetten építőipari járművek számára fejlesztett légrugózásunk nagy (legalább 300 mm) szabad hasmagasságot kínál, s eléggé robusztus ahhoz, hogy a nehéz tereppel is megbirkózzon.

Immár a meghajtott első tengelyű (4×4, 6×6, 8×6 és 10×6) változatokhoz is, a legnehezebb menetkörülmények esetére is elérhető.

Nézze meg, hogy mire készült a céltudatosan kifejlesztett légrugózás


GRAS-G2 légrugózás nagy hasmagassággal


Optimalizált hátsó tengelynyomás

Jobb tapadás és magasabb átlagsebesség

A légrugózás jóvoltából minden hátsó tengelyen optimalizálható nyomás jobb tapadást biztosít. A járművezető szükség esetén a jobb tapadás érdekében módosíthatja a terhelés eloszlását. A légrugózás kevesebb vibrációt továbbít a teherautó belseje felé, ami jobb menetkényelmet eredményez, különösen üresen. Ez egyben magasabb átlagsebesség elérését is elősegíti.

Meghajtott első tengely esetén

A legnehezebb menetkörülményekre

Egészen a közelmúltig a nehéz terep azzal járt, hogy a laprugózás mellett kellett döntenie. Ám ennek most vége. Az új légrugózásunk már az összkerékhajtású modellváltozatok (4×4 és 6×6) esetén, valamint a meghajtott első tengelyű (8×6 és 10×6) kivitelekhez is rendelkezésre áll.

Stabilizátorok a bogi középvonalában

Stabilizátorok a bogi középvonalában

A stabilizátor rudak elhelyezkedésének eredményeként kevesebb torziós erő hárul az alvázra, és javult a dőlési, illetve a billentési stabilitás. Emellett a nagy hasmagassághoz is hozzájárul.

Légrugók a tengely fölött

Légrugók a tengely fölé szerelve

A légrugók védettebb helyre kerültek, és új elhelyezkedésük a nagy hasmagassághoz is hozzájárul. Akárcsak valamennyi egyéb elem.

Légrugózás a hátsó abroncs takarásában

Légrugózás

A légrugózás kiemelkedő menetkényelmet biztosít, valamint lehetővé teszi a hasmagasság változtatását. Nincsenek a hátsó kerék sugarán túlnyúló felfüggesztés-alkatrészek (315/80R22.5 méretjelzésű abroncsok esetében). Ez megkönnyíti az alváz hozzáigazítását olyan alkalmazásokhoz, mint például az aszfaltozó vagy a billencs felépítmények.


Járműkialakítások

Típus Tengelyek Tengely-/bogiterhelés Áttételezés Segéd-/tolótengelyek
Szóló
RAD-G2 4×2, 4×4 13 t Differenciálmű/agyáttétel
Tandem
RADD-G2 6×4, 6×6, 8×4, 8×6 21/23/26 t Differenciálmű/agyáttétel
Tridem
RADDT-G2 8×4, 10×4, 10×6 27/33/36 t Differenciálmű/agyáttétel Segédtengely (kormányzott)