Volvo FMX

Volvo FMX, egy korszerű, innovatív megoldásokkal teletömött és áttörő termékjellemzőkkel felvértezett építőipari teherautó.

4×2, 4×4, 6×2, 6×4, 6×6, 8×2, 8×4, 8×6, 10×4 vagy 10×6

D11 vagy D13 (330-tól 540 LE-ig)
Volvo FMX fordulókör
Takarítson meg pénzt – spóroljon a kormányzással

Az extrém manőverezőképesség szempontjából semmi nem múlja felül a két vagy három kormányzott tengely stratégiai elhelyezését. A Tridem koncepció immár az új, kifejezetten építőipari munkára tervezett légrugózással is megrendelhető.

A szűkebb fordulókör nem csupán szűk helyeken hasznos. Peter Frleta stratégiai tervező elmagyarázza, hogy a legnagyobb megtakarítás gyakran idő formájában jelentkezik. „Nem kell hajtűkanyarnak lennie, már egy élesebb útkanyarulat is elég lehet ahhoz, hogy meg kell állni, fordulni, tolatni, majd ismét fordulni. A Tridemmel azonban ritkán fordul elő ez a probléma. Ez azt jelenti, hogy egy apró lakónegyedbe is behajthat, és lerakodhat a kertben.” Az így megtakarított idő pedig javítja az üzemeltető termelékenységét.

A billentési stabilitás rendkívüli

Tridem légrugózással

„A Tridem kialakítást közúton és murván végzett építőipari alkalmazásokhoz egyaránt ajánljuk. Az új légrugózás és a nagyobb szabad hasmagasság rendkívül sokoldalúvá teszi a teherautót. A három tengelynél, közvetlenül a rakomány alatt elhelyezett erős stabilizátorok pedig kiemelkedő billentési stabilitást biztosítanak” – mondja Peter Frleta, miközben Bosse Franzon terméktervező belép a szobába.

„Ha üresen halad és felemel egy segédtengelyt, hogy üzemanyagot takarítson meg, ez a megoldás jobb tapadást biztosít a meghajtott kerekeken. A nagyobb szabad hasmagasság és a felemelt segédtengely kombinációja továbbá megkönnyíti a meredekebb kaptatók elakadás nélküli leküzdését.”

Bosse Franzon

Az úton és azon túl

„Gyakran egy tengelyek közötti differenciálzár is elegendő, hogy különösen síkos szakaszokon is átjutassa a Tridemet” – mondja Peter Frleta. „Ha pedig országúton kell hajtania, akkor is mindkét világ legjobb jellemzőit nyújtja az Ön számára. Kényelmes manőverezhetőséget egy kaotikus építkezési területen, és kedvezőbb üzemanyag-fogyasztás melletti manőverezést az úton.”

Takarítson meg üzemanyagot és kímélje a járművezetőt

Mivel az építőipari munka általában azt jelenti, hogy az idő legalább felében üresen kell közlekedni, egy tengely felemelésének lehetősége jelentős üzemanyag-megtakarítást eredményezhet. Ha pedig azt nézzük, hogy milyen kényelmetlen üres teherautóval egy építési területen zötykölődni, a légrugózás jelentős igénybevételtől kímélheti meg a járművezetőt.

Az utolsó szó

Bosse Franzon elmagyarázza, hogy a Tridem koncepció Skandináviából származik, és Svédország azon országok egyike, amelyekben egy új építkezési projekt gyakran az út lefektetésével kezdődik. „A Tridem szépsége, hogy különböző felületeken és helyzetekben is hatékonyan használható – még a legszűkebb kanyarokban is.”

Peter Frleta erre felemeli az öklét, és kijelenti: „Több tengelyt az építőiparba!”

Ismerje meg a tridem előnyeit

4
Tridem