Volvo FH

Новиот предводник во превозот на долги релации. За неспоредливи комфор на возење и економија во работењето.

4×2, 6×2, 6×4, 8×2 или 8×4

D13 или D16 (420 до 750 КС)
Новата серија Volvo FH
 

Volvo FMX

Volvo FMX, модерен камион за градежништво, опремен со иновативни решенија и револуционерни одлики.

4×2, 4×4, 6×2, 6×4, 6×6, 8×2, 8×4 или 8×6

D11 или D13 (330 до 540 КС)
Volvo FMX
 

Volvo FM

Многустраниот специјалист со одлично ракување и работна економија.

4×2, 6×2, 6×4, 8×2 или 8×4

D11 или D13 (330 до 500 КС)

Volvo FM
 

Volvo FЕ

Ваш флексибилен партнер во работата што дава одлична управливост и продуктивност од прва класа.

4×2 влечно возило; 4x2, 6x2 или 6x4 соло-камион

D8K (250, 280 или 320 КС)
Новиот Volvo FЕ
 

Volvo FL

Мал, лесен и способен. Совршен за урбан транспорт, но не се плаши да излезе и надвор од градските улици.

Соло-камион 4×2 или соло-камион 4×4

D5K или D8K (210 до 280 КС)
Новиот Volvo FL
 
Volvo FH Volvo FMX Volvo FM Volvo FЕ Volvo FL

Продажба и сервис

Промоции