Volvo Trucks heeft volledig nieuw Euro 6-programma

Sinds september 2012 heeft Volvo Trucks in Europa vijf nieuwe truckmodellen met Euro 6-motoren uitgebracht. Het begon allemaal vorig jaar met de spectaculaire introductie van de nieuwe Volvo FH, dit jaar gevolgd door de introductie van de nieuwe Volvo FM, Volvo FMX, Volvo FE en Volvo FL. Alle nieuwe modellen omvatten innovaties en voorzieningen die het werk van de chauffeurs gemakkelijker en efficiënter maken.

 

Volvo Trucks heeft de nieuwe trucks geïntroduceerd met Euro 6-motoren die uiteenlopen van de kleinste 5-liter motor voor middelzware toepassingen tot de 13-liter variant voor zware trucks. Voor de reeks zware motoren, bestaande uit de D11, D13 en binnenkort de D16, heeft Volvo Trucks gekozen voor het beproefde en geteste SCR-emissiesysteem (Selective Catalytic Reduction). SCR heeft bewezen dat het zeer efficiënt is in de nabehandeling van emissies en voldoet bovendien optimaal aan de Euro 6-vereisten. Verder heeft Volvo Trucks de katalytische coating van de SCR-eenheid en het AdBlue-injectiesysteem verbeterd. Om te kunnen voldoen aan Euro 6 moet de hitte in het uitlaatsysteem op een min of meer constant hoog niveau worden gehouden. Volvo Trucks heeft daarom de SCR-oplossing gecombineerd met een niet-gekoeld EGR-systeem (Exhaust Gas Recirculation) en een dieselroetfilter (DPF) voor de Euro 6-motoren D11 en D13. De technologische oplossing voor de D5- en D8-motoren is een combinatie van het gekoelde EGR-systeem, het dieselroetfilter en SCR.

 

Nieuw design
De visuele banden binnen de Volvo-familie zijn sterker dan ooit: vanaf de krachtige Volvo FH16 tot aan zijn kleinere familieleden. Het klassieke Volvo Iron Mark is op alle modellen naar boven verplaatst naar een nieuwe positie onder de voorruit. De nieuwe koplampen met hun opvallende dagrijverlichting benadrukken ook het uniforme uiterlijk.

 

Betere werkomgeving voor chauffeurs
De geheel nieuwe Volvo-trucks bieden een uitgebreide reeks voordelen voor de chauffeurs. Het interieur van alle cabines is vernieuwd of verbeterd en er is vooral aandacht besteed aan het creëren van een efficiënte, ergonomische, comfortabele en veilige werkplek. Het baanbrekende Volvo Dynamic Steering-systeem is een uitstekend voorbeeld van hoe rijden minder inspannend wordt en de onafhankelijke voorwielophanging (IFS), een wereldprimeur voor zware trucks, verbetert zowel comfort als stabiliteit. Bovendien is de zeer gewaardeerde automatische I-Shift-versnellingsbak nu ook leverbaar voor niet alleen Volvo FH, Volvo FM, Volvo FMX, maar ook voor Volvo FE-trucks. I-Shift kan worden aangepast voor een aantal specifieke transporttaken en helpt het brandstofverbruik terug te dringen.

 

Een van de belangrijkste nieuwe voorzieningen voor het besparen van brandstof is I-See. Dit systeem kan worden vergeleken met een automatische piloot die op hellingen zorgt dat de juiste versnelling, acceleratie en motorrem zo efficiënt mogelijk worden ingezet. De eerste keer dat een truck met de nieuwe versie van I-See op een heuvelachtige weg rijdt, wordt informatie over de lokale topografie draadloos verzonden naar de Volvo Trucks-database. Als een tweede truck met I-See op hetzelfde stuk weg rijdt, ontvangt het systeem automatisch topografische gegevens vanuit de database. Schakelen, accelereren en remmen worden vervolgens met een zo laag mogelijk brandstofverbruik uitgevoerd. De besparing voor internationaal transport kan oplopen tot wel 5%.