Every Drop Counts

‘Iedere Druppel Telt’ Demotruck nu ook in Volvo FM11 variant

Sinds kort bezitten alle Volvo Trucks-dealers een FM11 ‘Iedere Druppel Telt’ demotruck. Met deze nieuwe truck kunnen de dealers, samen met de FH demotruck die ze al hadden, een zeer brede doelgroep kennis laten maken met de brandstofbesparende mogelijkheden van Volvo Trucks.

Met de FM11 truck bedient Volvo een ander segment van de transportmarkt. Waar de FH zeer geschikt is voor internationaal transport, is de FM11 ideaal voor regionale en nationale distributie. “Denk bijvoorbeeld aan supermarktvervoer,” zegt Truck Sales Manager Jan Fijnaut. Dit type transport met de FM11 kenmerkt zich door een lager jaarkilometrage en meer stops op een dag. Fijnaut: “De FM11 is echt een hele mooie oplossing voor het regionale en nationale vervoer. Het is een relatief nieuw model, met een relatief nieuwe motor en een vermogen van onder andere 370 pk. Deze truck is heel geschikt voor dit segment en hij is dan ook erg populair.”

Alle ingrediënten voor besparing
De FM 11 is daarnaast heel geschikt om zuinig mee te rijden, geeft Fijnaut aan. “Je begint al met brandstof besparen door de brandstofefficiënte motor. Wij hebben erg positieve ervaringen en zien een bijzonder gunstig verbruik. Daarnaast kun je nog veel meer brandstof besparen met de juiste wieluitlijning en bandenspanning, chauffeurstrainingen, enzovoort. Al deze initiatieven vatten wij samen onder de noemer ‘Iedere Druppel Telt’. Met de FM11 hebben we een prachtige propositie voor dit segment en door aandacht te geven aan ‘Iedere Druppel Telt’ kunnen we de trucks en chauffeurs nog efficiënter inzetten. Zo hebben we echt alle ingrediënten om onze klanten te helpen hun brandstofkosten te verlagen.”

Iedere Druppel Telt
Het concept ‘Iedere Druppel Telt' omvat een omvangrijke reeks brandstofbesparende maatregelen. De filosofie achter het concept is het brandstofverbruik verlagen en de impact op het milieu verkleinen. De totale reeks maatregelen binnen ‘Iedere Druppel Telt' bevat grote technische innovaties als hybride en Methaan-Diesel technologie, naast accessoires en services zoals de keuze voor de juiste voertuigspecificatie , voertuigonderhoud, verkeersplanningsystemen en analyse van het brandstofverbruik. De ‘Iedere Druppel Telt' demotrucks zijn uitgerust met verschillende brandstofbesparende features. Door een proefrit te maken, kunnen klanten zelf ervaren hoe minimale aanpassingen al snel leiden tot grote besparingen. 

Neem voor meer informatie contact op met uw Volvo Trucks-dealer.