EPD calculator

Bereken de milieueffecten van uw wagenpark

Bent u benieuwd naar de milieueffecten en CO2-uitstoot van uw wagenpark? Of wilt u weten waar er ruimte is voor verbetering? Gebruik dan de handige calculator op volvotrucks.nl.

De calculator geeft een benadering van de daadwerkelijke milieueffecten van uw wagenpark. De omvangrijke database achter deze berekeningen is gebaseerd op uitvoerige onderzoeken en testen van trucks. De milieueffecten worden berekend over de hele levensduur van de truck, niet alleen tijdens het gebruik.

De berekeningen beginnen bij de materiaalproductie; van het winnen van grondstoffen tot het fabriceren van de onderdelen in onze eigen fabrieken in Europa en de fabrieken van leveranciers en ook de transporten tussen de fabrieken.

Tijdens het gebruik van de truck wordt gekeken naar de uitlaatgasemissies, de productie van brandstof en gebruik van materialen en vloeistoffen tijdens onderhoud.
Wanneer de truck gerecycled wordt, worden pluspunten geboekt met het hergebruik van materialen. Hiermee  kan worden voorkomen dat nieuw metaal moet worden geproduceerd voor de volgende truck. 

Bereken uw voordelen op de milieueffecten calculator.