Dynafleet

Verkoop van Volvo’s Dynafleet verdubbeld

De verkoop van Volvo Trucks’ online transport- en informatiesysteem Dynafleet is in anderhalf jaar tijd verdubbeld. Deze populariteit is niet zo vreemd, want het systeem levert een grote bijdrage aan het reduceren van de brandstofkosten.

Dynafleet is een tool die helpt bij het efficiënter plannen van transportopdrachten. Het systeem geeft een gedetailleerd beeld van de rijstijl van iedere chauffeur en de hoeveelheid brandstof die een individuele truck verbruikt bij verschillende soorten inzet. Met het gebruik van Dynafleet in combinatie met een training zuinig rijden, is een besparing op de brandstofkosten van 7% niet ongebruikelijk.

Sinds de introductie van de laatste versie van Dynafleet is het aantal aanmeldingen gegroeid van 11.000 naar 21.500. Meer dan een derde van de trucks die we in Europa verkopen, is nu uitgerust met het systeem. Op bepaalde markten, zoals Frankrijk, Denemarken en Finland is zelfs meer dan 60 procent van de nieuwe voertuigen voorzien van Dynafleet. De stijgende brandstofprijzen en de groeiende concurrentie tussen transportbedrijven, zijn de belangrijkste redenen voor de populariteit van Dynafleet.