Fuel Management Service

Houd uw brandstofkosten nauwlettend in de gaten en bespaar geld

Kunt u zich, in de huidige economische situatie, veroorloven niet op uw brandstofkosten te letten?

Wij kunnen u ondersteunen uw brandstofverbruik terug te dringen met de Volvo Trucks Fuel Management Service (FMS). FMS is een consultancy service waarmee wij u helpen via een projectmatige aanpak en door middel van onze diepgaande kennis van de transportsector en bedrijfsprocessen een structureel lager brandstofverbruik te bereiken.

5 – 10 % besparing
De FMS consultant zal met behulp van gedetailleerde rijstijlgegevens van uw chauffeurs analyses maken en u begeleiden om dit op te volgen. Met behulp van Dynafleet kunt u uitgebreide rijstijlgegevens per chauffeur beschikbaar krijgen. Samen met u wordt er een plan van aanpak opgesteld. Het doel van FMS is op zowel korte als lange termijn een positieve ontwikkeling van uw brandstofverbruik te laten zien. Om structureel succes te behalen heeft een FMS traject een minimale looptijd van 12 maanden. Gedurende deze 12 maanden vindt er regelmatig overleg en terugkoppeling plaats.

Volvo Trucks biedt FMS al enkele jaren aan en uit ervaringen blijkt een besparing van 5 tot 10% haalbaar.

Verbeterd rijgedrag
Een belangrijk onderdeel binnen FMS, waarmee u een grote bijdrage levert aan de reductie van uw brandstofverbruik, is Chauffeurstrainingen.

Volvo Trucks Chauffeurstrainingen zorgen voor een verbeterd rijgedrag van uw chauffeurs, waardoor:

  • De verkeersveiligheid toeneemt en tevens de kans op schade afneemt
  • De onderhouds- en reparatiekosten voor uw onderneming afnemen
  • De CO2-uitstoot afneemt en u een positieve bijdrage levert aan het Verantwoord Ondernemen

Verplichte nascholing chauffeurs
Vanaf 1 maart 2009 is de Europese wetgeving voor verplichte nascholing voor chauffeurs in het beroepsgoederenvervoer in Nederland ingegaan. De Volvo Trucks chauffeursopleidingen zijn CCV gecertificeerd, waarmee u aan de 35 uur verplichte nascholing voldoet. 

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw Volvo Trucks-dealer of Volvo Trucks Fuel Management via 0345-688453 of mail.