Volvo brandweervoertuigen

Brandweer

De brandweer stelt zware eisen aan mens en materieel. Veiligheid staat altijd voorop, zowel bi\] de brandbestrijders
als bij de keuze voor het rollend materieel. Voor dat laatste heeft Volvo Trucks de beste
oplossing. Als één van de grootste truckproducenten ter wereld, met een grote ervaring en knowhow op
het gebied van de specifieke eisen en wensen van de brandweer, biedt Volvo altijd de juiste keuze.
Niet voor niets is veiligheid een van de kernwaarden van Volvo, naast kwaliteit en zorg voor het milieu.

Veiligheid.
Volvo biedt maximale veiligheid voor de chauffeur en manschappen door uitgekiende remsystemen, cabines welke voldoen aan de zware Zweedse veiligheidsnormen en goede stoelen met geïntegreerde hoofdsteun en gordels.
Kwaliteit.
Kwaliteit vindt u terug in op maat gesneden chassis, toegespitst op uw gebruiksomstandigheden. Met een ruime keuze in uitvoering zoals lucht- of paraboolvering,  verschillende motoren, cabines en wielbasissen.
Zorg voor het milieu.
We doen er alles aan om op alle fronten het milieu zo min mogelijk te belasten Dit begint bij het produceren van de truck in een CO2 neutrale fabriek. We leveren motoren welke voldoen aan de Euro V of zelfs EEV emissienorm. Zorg voor het milieu eindigt bij de mogelijkheid om de truck optimaal te recyclen.

VOLVO FL
De FL is leverbaar in 12, 14 en 16 ton uitvoering. Met een krachtige 7-liter motor van 240, 260 of 290 pk, gecombineerd met de Allison volautomatische transmissie of de I-Sync automatisch schakelende transmissie is dit het perfecte chassis voor een TS of HV. De cabine heeft een gemakkelijke, lage instap en ruim zicht rondom. De FL heeft een goede wendbaarheid vanwege zijn smalle en compacte bouw.

VOLVO FE
Voor taken waar de FL te licht is, biedt de FE uitkomst. De Volvo FE is leverbaar als 2- en 3-assig chassis met motoren tot 340 pk en een ruime keuze aan cabines. Het ideale chassis voor bijvoorbeeld watertransport, TS of haakarm toepassing. De FE is robuust, ruim en veilig.

VOLVO FM
Met motoren van 11- en 13-liter met 330 tot 500 pk is de Volvo FM het paradepaardje onder de Volvo brandweervoertuigen. De Volvo FM kenmerkt zich door een brede, ruime cabine en een grote variatie in chassisuitvoeringen met 2, 3 of 4 assen, waaronder 4x4 en 6x6. De FM is geschikt voor alle mogelijke toepassingen: van tanktransport tot hoogwerker, autoladder tot schuimblusvoertuig.

PARTNERSCHAP
Volvo is een uiterst betrouwbare en veilige partner van de brandweer in Nederland. Niet alleen als het gaat om gedegen technisch advies bij het specificeren van het voertuig of een uitstekende samenwerking met alle carrosseriebouwers, maar ook daarna. Want de Volvo-organisatie staat u met raad en daad terzijde: dag en nacht. Een professioneel dealernetwerk levert de garantie voor maximale inzetbaarheid. 

Meer informatie