Volvo FM MethaneDiesel

Brandstof besparen is cruciaal

Het energieverbruik van de Volvo FM MethaneDiesel is de factor die uw ecologische voetafdruk veruit het sterkst beïnvloedt. Gelukkig laat u door te kiezen voor de Volvo FM MethaneDiesel al blijken dat u het belangrijk vindt om het energieverbruik te verbeteren.


Vloeibaar gas zorgt voor meer energie aan boord

Vloeibaar gas zorgt voor meer energie aan boord

De motor in de Volvo FM MethaneDiesel is voorzien van een speciale tank waarin het gas vloeibaar wordt opgeslagen, wat betekent dat er meer gas kan worden vervoerd als het wordt gecomprimeerd. De Volvo FM MethaneDiesel heeft een veel groter bereik dan de traditionele trucks op gas en kan internationale transporten op een rendabele en duurzame manier uitvoeren.

Een slimmere en efficiëntere motor

Een slimmere en efficiëntere motor

En mocht er geen gas beschikbaar zijn, dan loopt de Volvo FM MethaneDiesel ook op diesel. Door gebruik te maken van een dieselmotor in plaats van de Otto-motor met bougies die gewoonlijk werd toegepast in trucks op gas, is de efficiency in het energieverbruik met 30–40% toegenomen. Vergeleken met de Otto-motor is het brandstofverbruik verminderd met circa 25%.

Brandstofverbruik is de sleutel

Bewust tanken

Als u een bewuste keuze maakt bij het tanken, gaat uw CO2-uitstoot nog verder omlaag. Het diagram rechts laat zien hoe de verschillende mengingen die geschikt zijn voor de Volvo FM MethaneDiesel, de uitstoot beïnvloeden.