Volvo FM MethaneDiesel

Een unieke truck op gas

We erkennen dat Volvo Trucks deel uitmaakt van het milieuprobleem. Maar we geloven ook dat Volvo Trucks deel uitmaakt van de oplossing. De Volvo FM MethaneDiesel is een van onze trucks met een uitgesproken milieuvriendelijk profiel. In vergelijking met de traditionele voertuigen op gas is deze truck 30–40% zuiniger, wat resulteert in een brandstofverbruik dat zo´n 25% lager is.


Feiten en cijfers

300.000 km
34 l/100 km
Euro 5
Gecert. brandstof B0 % LNG

Handboek voor ontmantelen Ja
Markering van kunststof en rubber Ja
Materiaal
Productie:
- Energie (MWh)
- Water (m3)
- Chemisch afval (kg)

108
328
146
Levenscyclus broeikaseffect (CO2eq.) 266
Beoordeling levenscyclus Ja
ISO 14001-certificering (productie, ontwikkeling enz.) Ja


Geproduceerd in een CO2-neutrale fabriek

Geproduceerd in een CO2-neutrale fabriek

We zoeken naar duurzame oplossingen in de levenscyclus van de truck, van de assemblagelijn tot aan de recycling. In 2007 was Volvo Trucks de eerste vrachtwagenfabrikant ter wereld met een CO2-neutrale fabriek. Nu hebben we een aantal CO2-neutrale fabrieken die allemaal streven naar het gebruiken van hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind, water en biomassa in plaats van fossiele brandstoffen. Dit betekent dat uw Volvo FM MethaneDiesel is gebouwd bijna zonder het milieu te belasten met CO2-uitstoot.

Bewust rijden erg belangrijk

Bewust rijden erg belangrijk

Als het gaat om het terugdringen van de uitstoot, is het een feit dat ruwweg 90 procent van de milieu-impact van een truck plaatsvindt tijdens het gebruik van de truck. Dat is de harde waarheid. Het goede nieuws is dat Volvo Trucks u op allerlei manieren kan helpen om de gevolgen te beperken. En aangezien het dan meestal gaat om het besparen van brandstof, is dit ook nog lonend. Neem voor meer informatie contact op met uw lokale dealer.

90% van uw Volvo FM MethaneDiesel kan worden hergebruikt

Volvo Trucks gaat verder

90 procent van uw Volvo FM MethaneDiesel kan worden hergebruikt. Dit is mogelijk omdat Volvo Trucks de verschillende onderdelen labelt zodat ze eenvoudig kunnen worden herkend en ontmanteld. Om te zorgen dat uw FM MethaneDiesel kan worden gerecycled en opnieuw gebruikt, renoveert Volvo Trucks ook gebruikte onderdelen, geven we handboeken voor ontmantelen uit en bieden we in een aantal landen ontmantelingsfaciliteiten.


Bereken uw voetafdruk

Bereken uw voetafdruk

De online toepassing Berekening voetafdruk van Volvo Trucks bevat veel informatie over de factoren die van invloed zijn op het milieu gedurende de totale levensduur van de Volvo FM MethaneDiesel. U kunt hiermee ook achterhalen hoeveel invloed uw specifieke truck – of wagenpark – heeft op het milieu en de resultaten vergelijken met andere trucks.