Volvo FMX - Inleiding 2

Volvo FMX

De Volvo FMX is echt een beest, geconstrueerd en gebouwd voor de zwaarst mogelijke omstandigheden voor trucks. En nog een beetje meer.

Maximaal treingewicht:
18 tot 48 ton

Chassishoogte:
Medium, Standaard/High, X-High en XX-High 

Motoren:
D11C: 330, 370, 410, 450 pk
D13C: 380, 420, 460, 500 pk

Volvo FMX, de specialist voor elke bouwtaak

Als u nooit eerder de behoefte heeft gevoeld om met uw Volvo een groeve in te rijden, komt daar nu verandering in. De FMX is uniek - het is een Volvo die speciaal is ontworpen voor zware bouwtaken. Een truck die geen enkele moeite heeft met zware ladingen en zijn schouders ophaalt voor slechte wegen en steile hellingen. Het is simpelweg een truck die van een ruig leven houdt.

De wereldberoemde aandrijflijn van Volvo voelt zich prima thuis in een veeleisende omgeving. De chassiskeuze is uiterst veelzijdig, wat het werk van de carrosseriebouwer, naast vele andere voordelen, een stuk eenvoudiger maakt. De cabines zijn zo comfortabel en veilig als u van een Volvo mag verwachten.
Robuust
De Volvo FMX heeft een robuust front, toegesneden op de zwaarste bouwtaken. Voorzieningen als stalen brandstoftanks, speciaal ontwikkelde buitenspiegels, werklampen en een luchtinlaat, maken van de Volvo FMX een ware specialist in het terrein, een productieve partner die de basis vormt voor een jarenlange winstgevende inzet in de bouw.