Volvo FL

Als veelzijdigheid en manoeuvreren in de stad een vereiste zijn, is de Volvo FL wat u zoekt. Vooral als ook betrouwbaarheid van belang is.

Max. voertuiggewicht:
12-18 ton

Wielbasissen:
3070-6800 mm

Cabines:
Dag, Comfort, Bemanning

De Volvo FL

Het zal niet lang duren voordat u gaat waarderen hoe perfect de Volvo FL is aangepast aan zijn natuurlijke omgeving: de stad. Allereerst: in- en uitstappen gaat gemakkelijk bij de Volvo FL. En door de combinatie van voldoende vermogen met een prettig weggedrag en uitstekend zicht aan alle kanten kunt u in alle verkeersomstandigheden veilig rijden. Resultaat: de Volvo FL brengt u en uw lading van A naar B en vervolgens naar C, elke dag opnieuw en gedurende vele jaren lang. We raden de FL aan als de perfecte keuze voor snelle leveringen in en rondom de stad, voor het ophalen van vuilnis en voor andere gemeentelijke diensten.

D7F-motor

Een motor waarop u kunt rekenen in de stad

De onovertroffen snelle respons en het enorme koppel vanaf het lage toerengebied maken de Volvo D7F-motor bij uitstek geschikt voor verschillende distributietaken, vooral in stedelijke gebieden.  Verder resulteert de precieze brandstofinjectie in een zeer efficiënte verbranding.

Volvo FL

Luchtvering beschermt uw lading

Volvo's elektronisch geregelde luchtvering (ECS) wordt automatisch aangepast en geeft compensatie voor ongelijk verdeelde ladingen. Bladvering van het parabooltype biedt een uitstekend rijcomfort zonder hobbels, zelfs bij een lage aslast.

versnellingsbak

Versnellingsbakken voor elke gelegenheid

Met de Volvo FL vindt u altijd een transmissie die past bij uw specifieke transporttaken. U kunt kiezen uit twee handgeschakelde transmissies, één volautomatische transmissie en Volvo I-Sync. Ze zijn allemaal uitgerust met licht schakelende versnellingsbakken met perfect op elkaar afgestemde overbrengingsverhoudingen.

Een Volvo FL aanschaffen – hoe en waarom

 Dealer zoeken

Geïnteresseerd in het aanschaffen van een Volvo FL? Voor het kiezen van de ultieme transportoplossing voor uw bedrijf kunt u het beste een afspraak maken met iemand die betrokken is bij het hele proces van het kopen en bezitten van een Volvo-truck. Samen kunt u de specificatie opstellen, de beste financiële deal bespreken en kiezen wat de beste onderhoudsovereenkomsten zijn als uw truck eenmaal op de weg is.

De Volvo FL kan worden uitgerust met deze configuraties.

Cabines Motoren Transmissie Achterassen
 Cabines Volvo FL  Motoren Volvo FL  Transmissies Volvo FL  Achterassen Volvo FL
Dagcabine

Comfortcabine

Manschappencabine
D7F (240, 260 of 290 pk)
Handgeschakelde versnellingsbak

Automatische versnellingsbak

I-Sync
Enkele reductie

(Maximaal toelaatbaar treingewicht: 25–32,5 ton)Naafreductie

(Maximaal toelaatbaar treingewicht: 40 ton)