Cabineveiligheid Volvo FH

Volvo FH

Langeafstandstransporten vragen om een truck die geschikt is voor lange afstanden. Volvo FH is die truck.

Max. treingewicht:
18 tot 120 ton

Motoren:
400, 440, 480, 500, 520

Cabines:
dag, slaap, Globetrotter, Globetrotter XL

Cabineveiligheid

Cabines met kreukelzones
De meest voorkomende ongevalsscenario's behelzen het kantelen van de truck of een frontale aanrijding. Bij dergelijke ongevallen is de belangrijkste taak van de cabine om energie te absorberen zodat de inzittenden voldoende ruimte houden om te overleven.

Bij Volvo Trucks testen we onze cabines grondig in een testserie, inclusief de barrièretest en de 'lading'-impacttest. Alle cabines voldoen aan de Zweedse sterktenormen voor cabines, de strengste ter wereld.

Botsenergie absorberen
Bij een ongeval komen enorme krachten tot stand. De op uw lichaam uitgeoefende kracht bedraagt ten minste tweemaal uw lichaamsgewicht. Een persoon met een gewicht van 100 kg wordt blootgesteld aan een kracht die gelijkstaat met vier ton wanneer hij 50 km/u rijdt. Om die reden moet de cabine zijn voorzien van een interieur dat de impact van het menselijk lichaam kan absorberen.

Het dashboard, het stuur en alle bekledingsdelen op kniehoogte zijn energie-absorberend. Bovendien zijn alle bekledingsmaterialen brandwerend.

Accessoires zoals de koelkast en het koffiezetapparaat zijn stevig verankerd aan de cabinestructuur. Hierdoor blijven ze op hun plaats bij botsingen of noodmanoeuvres.