Chassisvering van Volvo FH16

Volvo FH16

De kampioen zwaargewicht voor langeafstandstransporten.

Max. treingewicht:
18 tot 120 ton. Tot 200 ton voor speciale langeafstandstoepassingen.

Motor:
D16G: 540, 600, 700, 750 pk

Cabines:
Slaapcabine, Globetrotter, Globetrotter XL

Vering

Luchtvering
ECS  Electronically Controlled Suspension  biedt de chauffeur extra comfort en beschermt uw lading. De hoogte wordt automatisch aangepast, zodat de truck op een constante hoogte blijft. Zo wordt een ongelijk verdeelde lading gecompenseerd.

De handmatige hoogtecontrole maakt het gemakkelijker om de chassishoogte aan te passen aan de hoogte van de laadvloer. Het systeem kan zelfs worden voorgeprogrammeerd met een aantal alternatieve laadvloerhoogten.

ECS is leverbaar in twee uitvoeringen: volledige luchtvering rondom of luchtvering achter.

Voor het grootste bruto gewicht
De tridem met hydraulisch gestuurde naloopas is bedoeld voor constructievoertuigen. Tridem wordt gekenmerkt door een hoge stabiliteit en een goede weg performantie, zelfs in de meest moeilijke omstandigheden. Een gestuurde naloopas gecombineerd met een korte wielbasis houdt in dat de truck een zeer korte draaicirkel heeft en zeer gemakkelijk te besturen valt.

Bladvering
De Volvo FH16 is leverbaar met paraboolveren of conventionele bladveren. Conventionele bladvering wordt soms gekozen voor bouwtoepassingen waarbij een grote stabiliteit is vereist en hoge asbelastingen kunnen worden verwacht. Paraboolveren worden voornamelijk gebruikt voor voorwielophangingen en kunnen worden gecombineerd met luchtvering, paraboolveren of conventionele bladveren achter.