Volvo FH16

De kampioen zwaargewicht voor langeafstandstransporten.

Max. treingewicht:
18 tot 120 ton. Tot 200 ton voor speciale langeafstandstoepassingen.

Motor:
D16G: 540, 600, 700, 750 pk

Cabines:
Slaapcabine, Globetrotter, Globetrotter XL

De Volvo FH16

Waar moeten we beginnen als het over de FH16 gaat? Laten we het zo zeggen: In de FH16 750 komt alles samen wat we kennen van trucks – en dan nog een schepje er bovenop. De meeste mensen worden helemaal opgewonden van het getal 750. Dat is natuurlijk wel belangrijk, maar we wijzen graag op wat dat impliceert: een koppel van 3550 Nm. Dat is pas een getal waar je enthousiast van wordt. 90 procent van het koppel is binnen enkele seconden beschikbaar en zo immens dat het voelt alsof almaar blijft toenemen. De aandrijflijn van de Volvo FH16 750 is de ultieme oplossing voor zware transporten, bouwverkeer en lange afstanden te rijden. Het is ook een truck die is ontworpen om de ultieme rijervaring te bieden.

Volvo FH16 D16-motor

Opmerkelijke aandrijflijn

De nieuwe D16-motor met maximaal 750 pk levert het vermogen waarvan u altijd al heeft gedroomd, en een indrukwekkend koppel op het juiste moment. Ondanks dit enorme vermogen kunt u altijd rekenen op een optimale brandstofefficiency. De D16-motor is leverbaar met een EEV-certificaat.  Ultieme rijervaring

De ultieme rijervaring

Geld noch moeite is gespaard als het gaat om de kwaliteit en het niveau van de FH16. Alles is net een beetje beter in deze truck – zowel van de binnen- als van de buitenkant. De truck is gebouwd voor extreme omstandigheden en in zijn element bij het vervoeren van maximale lasten in heuvelachtig terrein. En dat zou ook voor u moeten gelden.Veiligheid voorop

Veiligheid voorop

Het rijden in een Volvo-truck moet zo veilig mogelijk zijn en de Volvo FH16 vormt daarop geen uitzondering. Voor de chauffeurszijde kunnen veiligheidsgordels met sensoren die plotselinge bewegingen waarnemen, en een SRS-airbag worden gespecificeerd. Ook is er een uitgebreide keuze uit ondersteuningsystemen voor chauffeurs die allemaal zijn ontworpen om het risico van verkeersongevallen tot een minimum te beperken.

Een Volvo FH16 aanschaffen – hoe en waarom

Dealer zoeken

Geïnteresseerd in het aanschaffen van een Volvo FH16? Voor het kiezen van de ultieme transportoplossing voor uw bedrijf kunt u het beste een afspraak maken met iemand die betrokken is bij het hele proces van het kopen en bezitten van een Volvo-truck. Samen kunt u de specificatie opstellen, de beste financiële deal bespreken en kiezen wat de beste onderhoudsovereenkomsten zijn als uw truck eenmaal op de weg is.

De nieuwe Volvo FH16 kan worden uitgerust met deze configuraties.

Cabines Motoren Transmissie Achterassen
Cabines Volvo FH16 Motoren Volvo FH16 Transmissies Volvo FH16 Achterassen Volvo FH16
Slaapcabine
Globetrotter-cabine
Globetrotter XL-cabine
D16G (540, 600, 700 of 750 pk)
I-Shift
Handgeschakelde versnellingsbak
Enkele reductie
(Maximaal toelaatbaar treingewicht: 44–70 ton)

Naafreductie
(Maximaal toelaatbaar treingewicht: 70–100/180 ton)