Volvo FE

Volvo FE

Misschien wel de meest veelzijdige truck ter wereld.

Max. voertuiggewicht:
18-26 ton

Wielbasissen:
Bakwagen: 3200-6800 mm
Trekker: 3500-3900 mm

Motoren:
240, 260, 300, 340 pk

Versnellingsbak

Handgeschakeld
De Volvo FE is leverbaar met twee handgeschakelde versnellingsbakken met overdrive, één met zes versnellingen en de andere met negen versnellingen. De versnellingsbakken zijn bekrachtigd en gemakkelijk te bedienen, met een korte versnellingspook. De versnellingspook is trillingsvrij, heeft een nauwkeurige werking en een zeer duidelijk schakelpatroon.

Automatisch
De automatische transmissie met zes versnellingen werkt soepel en gemakkelijk met drukknoppen op de motortunnel. De AL306 is comfortabel en bespaart brandstof, omdat de motor altijd in het optimale toerengebied werkt. Bij het starten biedt de hydraulische koppelomvormer een aanzienlijke trekkracht.

De automatische transmissie kan worden gespecificeerd bij alle motorvarianten voor de Volvo FE.

Geautomatiseerde versnellingsbak I-Sync
I
-Sync is gebaseerd op een handgeschakelde versnellingsbak die is uitgebreid met hardware en elektro-mechanica waardoor hij automatisch schakelt. Hij combineert de betrouwbaarheid en het geringe gewicht van de handgeschakelde versnellingsbak met het rijcomfort van de volautomatische transmissie.


Geoptimaliseerd voor distributie 
Door de I-Sync wordt het rijden veiliger, comfortabeler en efficiënter. De chauffeur kan zich beter concentreren op de weg. Hij hoeft zich geen zorgen meer te maken over koppelen en schakelen. Bovendien is de I-Sync eenvoudig te gebruiken.

Lagere operationele kosten
Het geoptimaliseerde schakelsysteem betekent ook dat het brandstofverbruik laag is, evenals de emissies van kooldioxide en andere uitlaatgassen die schadelijk zijn voor het milieu. Bovendien verwacht Volvo dat de kosten voor onderhoud en reparaties omlaag zullen gaan vanwege minder slijtage.