Volvo audio

Radio's

De nieuwe audiosystemen van Volvo zijn zodanig ontworpen dat zij bestand zijn tegen de ruwe werkomgeving van trucks. De hoogwaardige geluidskwaliteit wordt niet beïnvloed door hobbels of trillingen. De Dynamic Sound Processor (DSP) met surround-effect past het geluidspatroon voortdurend aan, zodat u het gevoel hebt alsof u zich midden in een concertzaal bevindt.

Functies voor alle radio's:
VR 200, 300, 400: 18 FM-voorkeuzestations, 12 AM-voorkeuzestations en 6 LW-voorkeuzestations. Automatische opslag van 18 FM-, 12 AM- en 6 LW-radiostations.
VR 100: 12 FM-voorkeuzestations, 12 AM-voorkeuzestations en 6 LW-voorkeuzestations. Automatische opslag van 12 FM-, 12 AM- en 6 LW-radiostations

RDS zorgt ervoor dat de radio automatisch de sterkste frequentie opzoekt van het gekozen station. EON en TP onderbreken de weergave automatisch voor verkeersinformatie, ongeacht of u luistert naar de radio, een cd of een cassettebandje. PTY zoekt automatisch naar stations met het type programma dat u wilt beluisteren.

Indien de audiobediening is geïntegreerd in het stuurwiel, kan het geluidsvolume eenvoudig en veilig worden gewijzigd met behulp van de knoppen op het stuurwiel. Bovendien kan op een veilige manier een andere radiozender of cd-track worden gekozen en kunnen cassettebandjes snel worden doorgespoeld.

Een infrarood afstandsbediening is leverbaar als accessoire voor de VR 200, 300 en 400.