Volvo FH

De nieuwe leider in het langeafstandssegment. Voor ongeëvenaard chauffeurscomfort en optimale bedrijfskosten.

4×2, 6×2, 6×4, 8×2 of 8×4

D13 of D16 (420 tot 750 pk)

Het nieuwe chassis. In één woord: dynamisch.

De rijeigenschappen van de Volvo FH zijn buitengewoon. Vrijwel elk onderdeel van de truck is ontworpen voor een stabiel gevoel en een precieze besturing.
 
En dan is er nog de onafhankelijke voorwielophanging en Volvo Dynamic Steering. Twee mijlpalen in de truckbranche, die het weggedrag naar een geheel nieuw niveau tillen.
 
Bovendien is het chassis zeer geschikt voor allerlei soorten opbouw, wat tijd bespaart bij de carrosseriebouwer. Maatwerk is eenvoudig dankzij een veelheid aan opties.
Onafhankelijke voorwielophanging

Onafhankelijke voorwielophanging. Weggedrag als een gewone auto.

Stabiel als een trein op rechte wegen. Perfecte koers door de bochten. Onafhankelijke voorwielophanging veroorzaakt een echte revolutie in het weggedrag. Het resultaat moet u echt zelf ervaren.

Lees meer over de onafhankelijke voorwielophanging

Volvo Dynamic Steering

Volvo Dynamic Steering. Volledige controle – moeiteloos.

Het wordt de grootste vinding genoemd sinds de stuurbekrachtiging, en het is duidelijk te zien waarom dat is. Wanneer u navigeert op krappe plaatsen, voegt het gepatenteerde Volvo Dynamic Steering alle extra benodigde stuurkracht toe, wat de belasting voor uw spieren drastisch vermindert. U kunt de truck letterlijk met één vinger besturen. Bij hogere snelheden worden oneffenheden door kuilen en hobbels in het wegdek, wegmarkeringen, aflopende wegen, zijwind, enzovoort, opgeheven zodat u perfecte koersvastheid en totale controle krijgt – te allen tijde.

Lees meer over Volvo Dynamic Steering

Volvo FH GRAS-G2 rear suspension

Luchtvering, GRAS-G2.

Ervaar de nieuwe luchtvering op de achterwielen met hoge bodemvrijheid. Het is een ontwikkeling die de truck op zijn grondvesten doet schudden, speciaal voor steengroeves.

Lees hier meer over de luchtvering. 

Lager gewicht

Lager gewicht. Hoger laadvermogen en lagere brandstofkosten.

Terwijl de meeste trucks zwaarder zijn geworden om te voldoen aan Euro 6, zocht deze truck het in een andere hoek. We hebben veel standaardspecificaties geoptimaliseerd en de Volvo FH aanzienlijk lichter gemaakt. Zo kan een normale 4×2-trekker voor de lange afstand nu ruim 100 kilo minder wegen dan zijn voorganger met Euro 5.

Voor- en naloopassen

8×2 met gestuurde voorloop- en naloopassen.

De capaciteit van een 8×2, maar toch het rijcomfort en het zuinige verbruik van een 4×2; alles in één voertuig. We kunnen nu uw Volvo FH-bakwagen op de fabriek voorzien van zowel voorloop- als naloopas. Kies voor hydraulische gestuurde assen voor een nog krappere draaicirkel.

Carrosseriebouwer

Meer opties. Kortere doorlooptijd bij de carrosseriebouwer.

Dankzij de vele specificatieopties kan de Volvo FH eenvoudig worden voorbereid voor elke toepassing, waaronder wissellaadbakken. De carrosseriebouwer kan profiteren van de nieuwe Bodybuilder Module, een afzonderlijke elektronische eenheid. En de Volvo Bodybuilder Instructions (VBI) geeft online toegang tot alle vereiste technische tekeningen en bedradingschema´s.

Ga naar Volvo Bodybuilder Instructions (Volvo-instructies voor carrosseriebouwers).


Mogelijke chassisindelingen

Indelingsopties chassis Volvo FH-trekker 

1. Accubak (BBOX-L)
Ten opzichte van het voorgaande ontwerp is de accubak 300 mm naar voren verplaatst. Bij trekkers levert dit 100-120 liter extra brandstofcapaciteit op.

2. Accubak (BBOX-EF)
Plaatsing achterin tussen de chassisframes is een optie bij trekkers.

3. AdBlue-tank
Bij trekkers kan de AdBlue-tank boven op het chassis achter de cabine worden gemonteerd voor meer brandstofcapaciteit (ADTP-BC).

4. APM
De Air Production Modulator wordt bij trekkers tussen de chassisbalken geplaatst om meer ruimte te creëren voor uitrusting die aan het chassis wordt gemonteerd, zoals brandstoftanks.
Indelingsopties chassis Volvo FH-bakwagen 

5. Vrije chassisruimte
De chassisuitrusting kan naar achteren worden verplaatst om ruimte te creëren voor kraanpoten of andere uitrusting. (FAA10; ca. 500 mm), (FAA20; ca. 600 mm).

6. Gatenrij in frame voor carrosseriebouwer
De bovenste rij met gaten is gereserveerd voor de carrosseriebouwer. Alle steunen in de bovenste gatenrij zijn uit het middelpunt geplaatst en zijn voorzien van een afstandsbus van 8 mm. In de bovenste gatenrij worden geen klinknagels gebruikt.

7. Kraanvoorbereiding
Bevestigingsplaten voor de kraan aan het chassis kunnen af fabriek worden gemonteerd.

8. Luchtvering achter met een korte achteroverbouw
De achteroverbouw kan korter zijn dankzij een nieuw ontworpen naar voren gemonteerde stabilisator. Dit is een voordeel voor bouwtoepassingen, zoals asfaltkippers en afzetsystemen.