Nieuwe Volvo FH

Wat erin gaat, moet er ook weer uit

Er zijn vier belangrijke uitstoot ingrediënten met negatieve effecten op gezondheid en milieu: stikstofoxiden, roetdeeltjes, koolwaterstoffen en koolmonoxide. Bij Volvo Trucks ligt de focus vooral op het terugdringen van stikstofoxiden en roetdeeltjes. De afgelopen 20 jaar is Volvo Trucks erin geslaagd om de emissie van deze stoffen voor nieuwe trucks met 75 en 85% te verminderen. Maar we zijn er nog niet.


Getest voor Euro 5

Getest voor Euro 6

De uitstootnormen voor trucks bepalen de toegestane limiet van uitlaatgasemissies voor nieuwe trucks die in de EU-lidstaten worden verkocht. De huidige norm, Euro 6, werd op 1 januari 2014 van kracht, en vereist drastisch verminderde emissies van stikstofoxiden (NOX) en deeltjes (PM).

Met SCR en AdBlue is de truck klaar voor de toekomst

Met SCR en AdBlue is de truck klaar voor de toekomst

Volvo heeft de SCR-technologie (Selective Catalytic Reduction) gekozen om te voldoen aan Euro 5 maar ook aan Euro 6. De techniek gebruikt het additief AdBlue dat in de uitlaatgassen wordt gespoten voordat deze de SCR-katalysator passeren. De stikstofoxiden worden daar omgezet in onschadelijk stikstof en waterdamp. De infrastructuur voor AdBlue wordt voortdurend uitgebreid.
Volvo FH

De nieuwe leider in het langeafstandssegment. Voor ongeëvenaard chauffeurscomfort en optimale bedrijfskosten.

4×2, 6×2, 6×4, 8×2, 8×4 of 10×4

D13 of D16 (420 tot 750 pk)