Nieuwe Volvo FH

De weg naar de toekomst

Bij Volvo Trucks erkennen we dat Volvo deel uitmaakt van het milieuprobleem. Maar we geloven ook dat Volvo deel uitmaakt van de oplossing. Sinds het begin van de jaren negentig is zorg voor het milieu een van onze drie kernwaarden. Wanneer u een Volvo FH koopt, kiest u ook onze aanpak voor duurzaamheid gedurende de levenscyclus van de truck, van de assemblagelijn tot aan de recycling van onderdelen.

Feiten en cijfers

1.000.000 km,
31l/100 km, gecertificeerde brandstof
Euro 5
Gecertificeerde brandstof B0

Handboek voor ontmantelen Ja
Markering van kunststof en rubber Ja
Materiaal IJzer (gesmeed) 192 kg, 70% gerecycled materiaal
Productie:
- Energie (MWh)
- Water (m3)
- Chemisch afval (kg)

76
179
213
Levenscyclus broeikaseffect (CO2eq.) 957
Beoordeling levenscyclus Ja
ISO 14001-certificering (productie, ontwikkeling enz.) Ja
Geproduceerd in een CO2-neutrale fabriek

Geproduceerd in een CO2-neutrale fabriek

Uw nieuwe Volvo FH is gebouwd bijna zonder het milieu te belasten met CO2-uitstoot. Hoe kunnen we dat beweren? Vijf jaar geleden was Volvo Trucks de eerste vrachtwagenfabrikant ter wereld met een CO2-neutrale fabriek. Momenteel zijn diverse van onze fabrieken CO2-neutraal. Ook streven al onze fabrieken naar het gebruiken van hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind, water en biomassa in plaats van fossiele brandstoffen. Alles bij elkaar zorgt Volvo Trucks dat de geboorte van uw truck zo groen mogelijk wordt.

Bewust rijden erg belangrijk

Bewust rijden erg belangrijk

Als het gaat om het terugdringen van de uitstoot, is het een feit dat ruwweg 90% van de milieu-impact van een dieseltruck plaatsvindt tijdens het werkzame leven van de truck. Dat is de harde waarheid. Het goede nieuws is dat Volvo Trucks u op allerlei manieren kan helpen om de gevolgen te beperken. En aangezien het dan meestal gaat om het besparen van brandstof, is dit ook nog lonend. Neem contact op met uw lokale dealer voor meer informatie over hoe u zuiniger kunt rijden met uw nieuwe Volvo FH.

90% van uw nieuwe Volvo FH kan worden hergebruikt

Volvo Trucks gaat verder

90% van uw nieuwe Volvo FH kan worden hergebruikt. Dit is mogelijk omdat Volvo Trucks de verschillende onderdelen labelt zodat ze eenvoudig kunnen worden herkend en ontmanteld. Om te zorgen dat uw nieuwe Volvo FH kan worden gerecycled en opnieuw gebruikt, renoveert Volvo Trucks ook gebruikte onderdelen, geven we handboeken voor ontmantelen uit en bieden we in een aantal landen ontmantelingsfaciliteiten.Bereken uw voetafdruk

Bereken uw voetafdruk

De online toepassing Berekening voetafdruk van Volvo Trucks bevat veel informatie over de factoren die van invloed zijn op het milieu gedurende de totale levensduur van de nieuwe Volvo FH. U kunt hiermee ook achterhalen hoeveel invloed uw specifieke truck – of wagenpark – heeft op het milieu en de resultaten vergelijken met andere trucks.


Volvo FH

De nieuwe leider in het langeafstandssegment. Voor ongeëvenaard chauffeurscomfort en optimale bedrijfskosten.

4×2, 6×2, 6×4, 8×2, 8×4 of 10×4

D13 of D16 (420 tot 750 pk)