Volvo Dynamic Steering – het grootste nieuws sinds de stuurbekrachtiging

Er hangt een onmiskenbare sfeer van opwinding rond de drie experts in de vergaderruimte in Göteborg. Ze staan op het punt om het grootste nieuws over sturen bekend te maken sinds de introductie van de stuurbekrachtiging. Volvo Dynamic Steering vermindert de krachten op het stuurwiel tot wel 85%. Ruim voldoende om lichamelijke klachten bij de chauffeurs te verminderen en de productiviteit te verhogen.

Dankzij de uiterst precieze bochten en de soepele besturing is het eenvoudig voor te stellen hoe het nieuwe systeem het internationaal transport gaat verbeteren. Maar niemand kon bedenken hoeveel verschil het zou uitmaken bij het manoeuvreren met een volledig beladen truck bij lage snelheden. Bosse Franzon spreekt uit ervaring: “Toen de truck volledig was beladen, kon ik met één vinger sturen.
Nadien probeerde ik hetzelfde in mijn personenauto, maar hiervoor waren mijn vingers niet sterk genoeg.”

Wat I-Shift deed bij de versnellingsbak, doet dit systeem bij de stuurinrichting

Vrij bewegen

De nieuwe stuurkwaliteiten van de Volvo FM zijn ideaal, met name in gevallen waar veel manoeuvreren is vereist. “Neem de stedelijke distributie,’’ zegt Development Engineer Kristoffer Tagesson, en hij vervolgt. “Bij het oprijden van een rotonde zie je vaak chauffeurs naar voren leunen om meer kracht te zetten met hun bovenlichaam. Een bocht nemen bij een lage snelheid kan een ware strijd zijn.” Het systeem werkt progressief, dus is er meer ondersteuning bij lage snelheden. Dit geeft veel verlichting bij de dagelijkse ritten. En minder vermoeidheid betekent meer veiligheid.

Overbelasting

Zelfs jonge chauffeurs beginnen nu al nek- en schouderklachten te krijgen. “In dat licht gaat Volvo Dynamic Steering niet alleen over comfort,” zegt Senior Engineer Jan-Inge Svensson. “Deze innovatie kan de overbelasting voor chauffeurs verminderen, evenals het ziekteverzuim. Voor chauffeurs betekent dit dat zij hun actieve carrière kunnen verlengen zonder schouderproblemen op te lopen. En als je minder vermoeid bent na acht of negen uur rijden, zullen er ook minder ongelukken gebeuren.”

Onderzoek toont aan dat pijn in nek en schouders zeer veel voorkomt bij chauffeurs van alle leeftijden.
Schouders

Voorspelbaar, niet vermoeiend

Ook bij hoge snelheden wordt de chauffeur de hele dag heen en weer geschud door de oneffenheden in het wegdek. De schokken die hiervan het gevolg zijn, worden opgeheven zodat de chauffeur meer ontspannen kan rijden. Volvo Dynamic Steering geeft de truck ook een betere koersstabiliteit bij hoge snelheden. Volgens Kristoffer Tagesson maakt dit de truck voorspelbaar. “De besturing zelf is erg strak en nauwkeurig. De extra ondersteuning geeft steeds de juiste kracht aan het stuur. Dit maakt het sturen minder vermoeiend en meer voorspelbaar.”

Kuilen in het wegdek geven een schok aan het stuur, maar Volvo Dynamic Steering absorbeert de schok voordat deze het stuur bereikt.
Kuilen

Rijden met minder afwijking

Gewoonlijk loopt de weg naar één kant af en wil het voertuig naar beneden gaan. Dus ook op een nieuwe snelweg wordt de chauffeur continu gedwongen om die neiging te compenseren. Met de technologie voor Pull Drift Compensation wordt de gemiddelde afloop van de weg berekend en dienovereenkomstig gecompenseerd. Daardoor is Volvo Dynamic Steering minder belastend voor de schouders van de chauffeur op lange ritten.

Unieke technologie

Volvo Dynamic Steering wordt gevoed door een elektromotor die de stuurkracht 2.000 keer per seconde regelt. “Dat geeft u enig idee van de precisie ervan,” zegt Bosse Franzon. “De technologie is ontwikkeld op een Torque Overlay-platform, wat inhoudt dat we een zeer breed veld hebben waarop we deze functionaliteit in de toekomst kunnen uitbreiden. Volgens mij doet dit systeem voor de stuurinrichting wat I-Shift deed voor de versnellingsbak. Dit gaat een zeer populaire optie worden.”

Kristoffer Tagesson

Achteruit maar toch een stap vooruit

Volvo Dynamic Steering biedt ook ondersteuning in de achteruitrijversnelling. Het stuur keert terug naar de neutrale stand, net zo gewoon als bij vooruit rijden. Dit zorgt dat het verdraaien van het stuur moeiteloos verloopt bij een kritieke rijsituatie. Kristoffer Tagesson legt uit: “Wanneer de vooras van de truck is belast met negen of tien ton, is achteruitrijden zwaar werk. Met Volvo Dynamic Steering zet u de truck in de achteruit en stuurt u met het grootste gemak. U kunt dan het stuur loslaten en u ziet dat het soepeltjes terugdraait tot de truck weer rechtuit gaat.”

Zonder handen

“Wanneer de chauffeur de combinatie recht zet, in de achteruit schakelt en de handen van het stuur neemt, kan hij letterlijk zo ver achteruitrijden als hij maar wil. Na een paar honderd meter merkt hij wellicht dat de trailerassen niet meer helemaal de lijn volgen. Maar als je hetzelfde doet zonder Volvo Dynamic Steering, gaat alles al na twintig meter scharen,” zegt Bosse Franzon.

Lees meer over de voordelen van Volvo Dynamic Steering

2
Stuurinrichting