100% beschikbaarheid – een gouden belofte

Sommige beloften zijn gemakkelijk te houden. Andere lijken soms wel te mooi om waar te zijn. Tot welke categorie behoort de nieuwe belofte van Volvo? We gingen op zoek naar antwoorden bij Service Director Christian Gustavsson en Transport Solutions Manager Jarkko Aine. “Volvo doet geen beloften die niet kunnen worden waargemaakt,” zegt Jarkko Aine.

Volgens Jarkko Aine is het geheim ´proactief door verbinding´. Zo kan de Zweedse truckfabrikant klanten vol vertrouwen een nieuw Volvo Gold Contract bieden dat 100% beschikbaarheid belooft. “We hebben veel vertrouwen in onze technologie, omdat we weten dat die niet alleen grondig is getest, maar ook wordt ondersteund door een uitgebreid netwerk aan werkplaatsen door heel Europa,” zegt Jarkko Aine.

Te lang stilstaan en Volvo betaalt

“Dat klopt,” zegt Christian Gustavsson, “zo staat het zwart op wit in het contract. Deze belofte geeft aan dat we in geval van pech zorgen dat u zonder vertraging weer op de weg zit. Als de klant niet binnen de overeengekomen tijd weer onderweg is, wordt door Volvo een vergoeding gegeven. Maar gezien ons vertrouwen in onze producten, denken we niet dat we vaak tot uitbetaling moeten overgaan.”

Telematics Gateway – maakt de belofte waar

De Volvo FM is uitgerust met de geavanceerde communicatie-eenheid Telematicgateway die continu waakt over de essentiële onderdelen van de truck. “Dat geeft ons de mogelijkheid om proactief het onderhoud te plannen, op die momenten dat het de klant past. De truck kan dan worden onderhouden als deze niet wordt gebruikt,” zegt Christian Gustavsson. “Wanneer remblokken of andere belangrijke onderdelen in betere conditie zijn dan verwacht, kan de werkplaats het onderhoudsschema aanpassen. Dit heeft een positief effect op de winstgevendheid.”

Druk op de knop en Volvo antwoordt in uw eigen taal

Wanneer we aangeven dat zelfs de best ontworpen en onderhouden truck wel eens een plotselinge ongewenste stop moet maken, is Christian Gustavsson het daarmee eens. “Het is zeer onwaarschijnlijk, maar we zijn er uiteraard op ingesteld. Dus ook als de truck een onvoorziene storing krijgt, hoeft de operator zich geen zorgen te maken,” voegt hij eraan toe. “In geval van een ongeplande stop hoeft de chauffeur alleen op de VAS-knop te drukken. Hierdoor wordt automatisch een directe lijn verkregen naar Volvo Action Service On Call, dat 24 uur per dag, 365 dagen per jaar open is en ruim 1.100 erkende werkplaatsen heeft door heel Europa. Chauffeurs worden verbonden met een operator die hun eigen taal spreekt.”


100% beschikbaarheid – een gouden belofte


Een digitale monteur aan boord

Omdat we nieuwsgierig zijn naar de VAS-knop, vragen we aan Christian Gustavsson wat er gebeurt wanneer de chauffeur op de knop drukt. “De Telematicgateway verstuurt de diagnostische storingscodes en de GPS-coördinaten van de truck naar Volvo Action Service. Zij nemen contact op met de dichtstbijzijnde Volvo-werkplaats, zodat de juiste hulpmiddelen en onderdelen snel op weg kunnen worden gestuurd met een servicewagen en een goed opgeleide monteur. Dit resulteert in een snelle reparatie en een vlotte terugkeer op de weg.

Uiteraard kan de VAS-knop ook in andere omstandigheden worden gebruikt, bijvoorbeeld wanneer er is ingebroken. We willen dat chauffeurs en operators weten dat we kunnen assisteren,” besluit Christian Gustavsson.

Bereken hoeveel u kunt besparen met 100% beschikbaarheid

10
Beschikbaarheid