Volvo FMX

Volvo FMX, de moderne truck voor de bouw, vol innovatieve oplossingen en baanbrekende functies.

4×2, 4×4, 6×2, 6×4, 6×6, 8×2, 8×4 of 8×6

D11 of D13 (330 tot 540 pk)

Chassis voor zware omstandigheden.

De nieuwe Volvo FMX is ontwikkeld met één doel voor ogen: de beste en meest geschikte truck zijn voor bouwtaken. Daarom hebben we een chassis en wielophangingen gemaakt die de zware omstandigheden in de steengroeve echt aankunnen. Voorbeelden van de belangrijkste voorzieningen zijn:

Chassishoogten, bij benadering

  • Med 900 mm
  • High: 1000 mm
  • X-High: 1200 mm
  • XX-High: 1240 mm

Wielbases

  • Trekker: 3,000 tot 4,100 mm
  • Bakwagen: 3,200 tot 6,700 mm

Bekijk de volledige chassisspecificatiesLuchtvering achter Volvo FMX

Luchtvering achter.

De luchtvering achter is speciaal ontwikkeld voor bouwtaken. Hierdoor kan de aslastverdeling worden aangepast. Er worden minder trillingen naar de truck geleid, waardoor een hogere gemiddelde snelheid kan worden bereikt zonder risico´s voor de truck.

Lees meer over de luchtvering GRAS-G2.

Lees alle ins en outs over de nieuwe luchtvering

Nieuwe aangedreven vooras Volvo FMX

Aandrijving op alle wielen.

Als u zeker wilt weten dat u uit de modder loskomt, kiest u de configuratie 4x4 of 6x6. Of de 8x6 met aangedreven vooras zijn die nu is opgenomen in het standaardaanbod van Volvo.

De nieuwe aangedreven vooras heeft dezelfde positie als de niet-aangedreven vooras, 100 mm verder naar voren. Dit geeft een zeer praktische en handige oploophoek.

Lees meer over aandrijving op alle wielen en een aangedreven vooras.

Lees alle ins en outs over de nieuwe aangedreven vooras

Meerdere stuurbare assen Volvo FMX

Meerdere stuurbare assen.

Moet u zware ladingen vervoeren over kronkelige wegen? Dan kunnen meerdere stuurbare assen de oplossing zijn. De 8x4-tridem met enkele vooras en gestuurde naloopas geeft een verbluffend kleine draaicirkel. De 8x4 met dubbele voorassen is zeer geschikt voor een opbouw met een kraan of een betonpomp.

Lees meer over de meerdere stuurbare assen.

Productmanager Peter Frleta over het besparen van tijd en geld met Tridem

Flexibele chassisindeling

Indeling trekkerchassis Volvo FMX

Accubak (BBOX-L)
Ten opzichte van het voorgaande ontwerp is de accubak 300 mm naar voren verplaatst. Bij trekkers levert dit 100-120 liter extra brandstofcapaciteit op.

Accubak (BBOX-EF)
Plaatsing achterin tussen de chassisframes is een optie bij trekkers.

AdBlue-tank
Bij trekkers kan een AdBlue-tank van 50 liter boven op het chassis achter de cabine worden gemonteerd voor meer brandstofcapaciteit (ADTP-BC).

APM
De Air Production Modulator (APM) wordt bij trekkers tussen de chassisbalken geplaatst om meer ruimte te creëren voor uitrusting die op het chassis wordt gemonteerd, zoals brandstoftanks.


Indeling bakwagenchassis Volvo FMX

Vrije chassisruimte
De chassisuitrusting kan naar achteren worden verplaatst om ruimte te bieden aan kraanpoten of andere uitrusting. (FAA10; ca. 500 mm), (FAA20; ca. 600 mm).

Gatenrij in frame voor carrosseriebouwer
De bovenste rij met gaten is gereserveerd voor de carrosseriebouwer. Alle steunen in de bovenste gatenrij zijn uit het middelpunt geplaatst en zijn voorzien van een afstandsbus van 8 mm. In de bovenste gatenrij worden geen klinknagels gebruikt.

Kraanvoorbereiding
Bevestigingsplaten voor de kraan aan het chassis kunnen af fabriek worden gemonteerd.

Luchtvering achter met een korte achteroverbouw
De achteroverbouw kan korter zijn dankzij een nieuw ontworpen naar voren gemonteerde stabilisator. Dit is een voordeel voor bouwtoepassingen, zoals asfaltkippers en afzetsystemen.