Korte fakta om Volvo Trucks

Volvo Trucks
Volvo Trucks er en av verdens største produsenter av tunge lastebiler og tilbyr omfattende transportløsninger for kunder i over 140 land. Kvalitet og kundefokus er sentrale elementer i selskapets virksomhet. Volvos produksjonsstruktur er basert på global tilstedeværelse med produksjon i 16 land. En stor del av produksjonskapasiteten ligger i Sverige, Belgia, Brasil, og USA.
Volvo Trucks’ voksende globale forhandler- og verkstednettverk består av fler enn 3000 servicepunkter over hele verden.  Volvo Trucks hadde i desember 2009 om lag 17,000 ansatte over hele verden.

Les mer under Om oss
 
Produkter og tjenester
Volvo Trucks tilbyr et komplett utvalg av middels til tunge lastebiler. Mer enn 95 prosent av bilene som produseres er i den tunge vektklassen, over 16 tonn. Selskapets tilbud inkluderer et bredt spekter av tjenester og omfattende transportløsninger  for å sikre tilgjengelighet og sjåføreffektivitet, samt sikkerhet og drivstofføkonomi. Andre tjenester inkluderer blant annet finansiering, leasing, forsikring, IT løsninger og logistikk. 

Les mer under Lastebiler


Leveranser pr område

Volvo Trucks en er over hele verden.
De største volumene selges i Europa - om lag 41 prosent av det totale salget.
Afrika, Asia, Østen og Midtøsten er voksende markeder.

Leveranser pr år

Volvo Trucks selger lastebiler i mer enn 140 land.
Om lag 95 prosent av det totale volumet er tunge lastebiler.

For mer informasjon om salg,  les mer under Fakta og presentasjoner.

Volvo Konsernet
Volvo Trucks er en del av Volvo Konsernet, som er en av verdens ledende produsenter av lastebiler, anleggsmaskiner, busser, marine driftssystemer, industrimotorer samt komponenter og vedlikehold av flymotorer.

Les mer på Volvokonsernets hjemmeside

Volvo Trucks og sikkerhet
Sikkerhet har vært en kjerneverdi for Volvo Trucks siden selskapet startet i 1927. Volvo Trucks er verdensledende innen både aktiv og passiv sikkerhet, og tilfører kontinuerlig markedet nye teknologier og systemer for å øke trafikksikkerheten. Noen eksempler er trepunkts bilbelte, ABS bremser, 
sjåførvarselassistent og fabrikkmontert alkolås.
Siden 1969 undersøker  Volvo Trucks granskingsgruppe alle ulykker der lastebiler er involvert. Teamet gir viktige inspill til selskapets sikkerhetsarbeid.

Les mer under Sikkerhet

Volvo Trucks miljøomsorg
Volvo Trucks arbeider aktivt for at både oss selv og transporter generelt skal påvirke miljøet så lite som mulig. Ved å være en pioner i utviklingen av drivstoffeffektive motorer og utforske teknologier som hybrid-teknologi driver vi utviklingen av bærekraftige transportløsninger.  
Vi fokuserer også på egen virksomhet og har oppnådd bærekraftige energibesparelser i produksjonen. Ghentfabrikken i Belgia er CO2-nøytral, og målet er at alle Volvo Trucks fabrikker skal bli CO2-nøytrale. 

Les mer under Miljø

Global produsent
Markedsandeler

Volvo Trucks har en sterk markedsposisjon globalt. Europe 29 omfatter alle EU-landene pluss Norge og Sveits. 
Les mer om markedsandeler under, Fakta og presentasjoner.