Din personlige kjøreassistent

Får vi presentere Adaptiv Cruise Control (ACC), et av våre mest avanserte nye systemer. Det reduserer stress og øker komforten for sjåføren ved hjelp av ny, intelligent elektronikk.

ACC er et system som benytter sensorer (radar) for å registrere om lastebilen kommer for nær kjøretøyet foran. Lastebilens hastighet i forhold til trafikken foran avpasses ved å redusere drivstofftilførslen og ved å at retarder og motorbrems aktiveres. Dersom retarderen og motorbremsen ikke gir nok bremsekraft til å hindre at kjøretøyet foran kommer for nært, varsles sjåføren slik at han kan ta i bruk kjøretøyets bremser. Dette reduserer risikoen for denne typen ulykker.

En trykknappfunksjon kalt bakkestarthjelp gjør sjåføren i stand til å opprettholde bremsetrykket mens foten beveger seg fra bremsepedalen til gasspedalen under bakkestart. Denne funksjonen er ikke bare bekvem, men bedrer også sikkerheten.

ACC har vist seg spesielt verdifull i langtransport med mye kjøring på motorveier, der stressfaktoren er høy. ACC er også første trinnet i utviklingen av det som vi i Volvo Trucks kaller "Sikker avstand". De neste trinnene i prosjektet er under utvikling.