Hindrer promillekjøring

Alkolåsen er konstruert for å hindre kjøring i alkoholpåvirket tilstand. Den består av en alkotester som er integrert i kjøretøyets startsystem. Et kjøretøy som er utstyrt med alkolås kan ikke starte før sjåføren har foretatt en pusteprøve med godkjent resultat.


Promillekjøring fører til ulykker
Statistikken viser at én av tre dødsulykker i Europa er alkoholrelaterte. Lastebiler er ikke overrepresentert i statistikken, men lastebilulykker kan ofte ha meget alvorlige følger.


Alkolås er effektiv…
Det er mange forebyggende tiltak som kan treffes for å sikre at alkohol ikke er en faktor i lastebilulykker. Transportselskap kan ha egne regler, drive opplæringsprogram og bruke alkotester. Mens myndighetene kan øke antall kontroller og innføre strengere bestemmelser.

Den mest effektive metoden er selvsagt å ha alkolås i alle kjøretøy, slik at det blir umulig å starte lastebilen i alkoholpåvirket tilstand.


…og samtidig enkel i bruk
Sjåføren bare blåser i i fem sekunder og starter deretter kjøretøyet. Det trengs ikke ny test for pauser kortere enn 30 minutter. Kalibrering av systemet behøves ikke mer enn én gang i året, og gjøres i forbindelse med service.

Alle testdata logges og registreres i alkolåsen, som dato, tid og resultat. Informasjonen, som kan lastes ned ved service, er kryptert slik at bare eieren har tilgang til dem.

Større selskap kan få alkolåsenhetene programmert etter sine egne behov.

Presisjonsteknologi
Profesjonelle transportører ser alkolåsen som et middel for å garantere transportkvaliteten. De stiller derfor store krav til alkolåsutstyret.

 

Blant de tilgjengelige teknologiene har Volvo Trucks valgt elektrokjemisk sensor Med hjelp av brenselceller gir den meget eksakte resultat til en rimelig pris.

Volvo Trucks' alkolås er den første i verden som oppfyller de strenge kravene til installasjon i lastebiler som frakter farlig gods; ADR-transport.


Alle Volvo-lastebiler kan utstyres med alkolås
• Alle nye Volvo-lastebiler kan leveres med alkolås
• Alkolås kan også ettermonteres på brukte Volvo-lastebiler
• Volvo Trucks var den første lastebilprodusenten i verden som kunne tilby alkolås fra fabrikk.


Kontakt din Volvo-forhandler
For mer informasjon om alkolås, ta kontakt med din Volvo-forhandler.