Hybrid

Den kraftigste hybriden har ankommet. I det stille.

Den første tunge hybridlastebilen bruker både diesel og elektrisk kraft parallelt for å redusere drivstofforbruket og CO2-utslippene med opptil 30 prosent ved avfallshenting i bymiljøer. Men det er bare halve historien. Siden dieselmotoren erstattes med elektrisk kraft ved oppstart og ved lave hastigheter, får sjåføren bedre akselerasjon og alle andre får mindre støy i omgivelsene.

every drop counts

TILGJENGELIG PÅ UTVALGTE MARKEDER
Det har blitt utført felttester i Frankrike, Storbritannia og Nederland siden 2008. De første 100 tunge hybridlastebilene som produseres, er beregnet på følgende markeder: Sverige, Norge, Finland, Danmark, Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Østerrike, Sveits, Italia, Nederland, Belgia og Luxembourg.

26 TONN MED FRED OG RO
Distribusjon og avfallshåndtering i bymiljøer har mest å hente. Det er i byen, der mesteparten av startingen og stansingen i lav hastighet foregår, at den elektriske teknologien kan spare mest drivstoff. Selv spoilere brukes for å forbedre drivstofføkonomien. Og siden det er mulig med totalvekt på opptil 26 tonn, kan dette raskt gi store besparelser.
 “Tilbakemeldingene fra testsjåførene bekrefter at hybridteknologi og bykjøring passer perfekt sammen: Volvo FE Hybrid er rask og stille under bykjøring, noe som er en uventet bonus når den også reduserer drivstofforbruket og CO2-utslippene betraktelig.’’
Lars Mårtensson, miljøsjef hos Volvo Trucks

Hver dråpe teller
Hybrid engine 
Motordrivsystemet omfatter startmotoren, den elektriske drivmotoren og generatoren.
SMART TEKNOLOGI
Den elektriske motoren, eller motordrivsystemet, ligger mellom dieselmotoren på 7 liter og den automatiske I-Shift-girkassen. På denne måten kan dieselmotoren kobles inn helt umerkelig når den elektriske motoren med høyt dreiemoment har fått bilen opp i fart, og deretter fortsetter begge motorene parallelt. Generatoren lagrer bremseenergien og bruker den både til å drive den elektriske motoren og til å lade litiumionbatteriene. Du trenger derfor ikke lade bilen ytterligere.

REDUSERER CO2-UTSLIPPENE, DRIVSTOFFORBRUKET OG STØYNIVÅET I BYER
Sammenlignet med en vanlig diesellastebil kan drivstofforbruket reduseres med opptil 20 % ved distribusjonskjøring. Renovasjonsbiler kan forvente en reduksjon i drivstofforbruket på 20 %, eller opptil 30 % dersom man bruker en plugg-inn-komprimator i stedet for drivlinjen til bilen.Tilsvarende kan CO2-utslippene reduseres med opptil 30 %. Støynivået til bilen kan halveres under den første akselerasjonen.