Drivlinje og girkasse for Volvo FH

Girkasse

I-Shift tilpasset langtransport
En robust langtransportbil som Volvo FH krever en girkasse som passer. En girkasse som er behagelig for sjåføren og økonomisk på lange strekninger. Det automatiske girsystemet I-Shift sikrer suverene kjøreegenskaper som tidligere var uoppnåelige, også for transporter på 80 tonn eller mer.

Ny I-Shift med utviklet programvare
Programvaren er ytterligere utviklet i det nye I-Shift girsystemet. Ved å kompletere I-Shift med programpakke for eksempelvis anleggskjøring , blir virkningsgraden og komforten ennå bedre. Girskiftprogrammet er da tilpasset til transportenes spesielle forutsetninger. Forbedret I-Roll (se forklaring nedenfor) gir ytterligere redusert drivstofforbruk. I-Roll er automatisk inn- og utkobling av frihjulsfunskjonen i for å minske drivstofforbruket. I-Roll brukes når hverken motorkraft eller motorbrems behøves, som på gode veier i flatt terreng.

Manuelle girkasser
Volvos manuelle girkasser leveres i 14-trinns range-og splittversjon. Girkassene er kabelstyrt, og de er enkle i bruk samtidig som støy- og vibrasjonsnivået er lavt.

Powertronic
Powertronic er Volvos automatiske girkasse for transporter med mange start og stopp. Det er en helautomatisk, elektronisk 6-trinns girkasse. Sjåføren kan velge mellom to automatiske girskiftprogrammer eller manuelt girskift.
Powertronic har hydraulisk momentforsterker for ekstremt høy starttrekkraft og giring uten kraftavbrudd på drivhjulene, ideell for anleggskjøring og distribusjon.