Sikre førerhus

Sikre førerhus

Et rom med utsikt
Volvos førerhus er konstruert for å gi maksimal sikt i alle retninger. De har store ruter, kraftige vinduspussere og store sidespeil, slik at du alltid har kontroll i enhver situasjon.

Kraftige frontlykter med HID-pærer gir dagslyslignende lys, noe som er mer behagelig for øynene. HID-pærer varer dessuten lenger enn vanlige lyspærer.

Et ryggekamera med integrert skjerm er også tilgjengelig slik at du skal kunne se hva som foregår bak lastebilen.

Det automatiske klimasystemet
Tester viser at sjåfører lettere begår feil og feilbedømmer situasjoner når temperaturen i førerhuset blir for høy. Dette er grunnen til at vi har utviklet Volvos unike elektroniske klimakontroll, ECC, for våre lastebiler.

ECC er et svært avansert system som overvåker temperaturen i førerhuset i forhold til utendørs, evaporatortemperaturen, bilens hastighet og motorturtall og flere andre parametere.

Nyt stillheten
Mye støy kan skape stress. Stress er en medvirkende årsak til mange typer trafikkulykker. Derfor har Volvo utviklet en rekke funksjoner for støyreduksjon, inkludert:

  • Tykk støyisolasjon er montert under førerhuset
  • Aerodynamisk utforming av førerhus og sidespeil reduserer vindstøy
  • Volvo FH og FM har lyddemper som reduserer trettende, lavfrekvent støy
  • Den tykke førerhusisoleringen reduserer støy fra annen trafikk

 

Ingen uønskede gjester, takk
Sjåføren er den viktigste ressursen i et transportselskap. Med Volvos antityverisystem kan du enkelt låse lastebilen og slå på alarmen. Du kan være sikker på at du er trygg, siden sirenen på 105 dB (A) er mer enn nok til jage en potensiell tyv på flukt.